web analytics

Keep it Clean Day in Roosendaal met 1100 scholieren en inwoners

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 is het ook in ROosendaal weer ‘Keep it clean’-dag. Landelijk doen 68 gemeenten mee, waaronder Roosendaal. Zo’n 1100 scholeren en inwoners doen er aan mee.

Op vrijdag 20 september ruimen kinderen van 15 basisscholen hun buurt op. Dat zijn er drie meer dan vorig jaar. En op zaterdag 21 september gaan 120 deelnemers van verenigingen en vrijwilligers aande slag.

Tijdens de Keep It Clean Day ruimen de deelnemers het (zwerf)afval in hun buurt op. Klaar Koenraad, wethouder Duurzaamheid: ‘Dit jaar hebben we weer meer aanmeldingen gekregen voor de Keep it Clean Day. Ook zien we dat steeds meer (basis)scholen zich aanmelden voor het project Schoon belonen. En dat is een hele positieve ontwikkeling.”

Schoon Belonen
Keep It Clean Day is onderdeel van het project “Schoon Belonen”. Binnen Schoon Belonen werken gemeenten en maatschappelijke organisaties, zoals scholen en sportclubs, samen om zwerfafval zoveel mogelijk te voorkomen en te bestrijden. Hier zit een beloning aan vast. De aangesloten scholen en clubs houden minimaal 2 keer per jaar een opruimactie. Daarnaast krijgen ze een gratis afvalcontainer om plastic, drankpakjes en blik in te verzamelen. Deze wordt gratis geleegd en elke deelnemer krijgt 2 euro beloning voor elke volle container. Dit betekent minder restafval, dus een besparing op hun afvalkosten. Maar ook minder zwerfafval in de buurt en dat komt het milieu weer ten goede.

Afvalkoffer
Daarnaast krijgen de deelnemende scholen de ‘Afvalkoffer’. De gemeente Roosendaal stelt de benodigde materialen beschikbaar. Ook biedt de gemeente de scholen gratis gastcolleges over (zwerf)afval en workshops aan, zoals de Afvalturiers van MEC Roosendaal. Saver haalt het ingezamelde zwerfvuil op.

Deelnemende scholen op vrijdag:
Basisschool Jeroen Bosch, SBO de Sponder, R.K. Basisschool De Appel, Speciaal onderwijs De Kameleon, Basisschool De Cortendijck, Basisschool De Saffier, Basisschool Vondel, Basisschool De Watermolen, Basisschool De Gezellehoek, Basisschool De Linde (Nispen), Basisschool De Baayaert (Wouw), Basisschool De Stappen (Wouw),
Basisschool Heilig Hart (Wouwde Plantage), SO De Fakkel en Basisschool De Klaverweide.

Deelnemers zaterdag:
Vrijwilligers Wouw (Wouw), HSV Boosters (Rucphen), Astrid van Kooten (cleanUP Barietdijk), Carlos Chalacan Heredia (Mathildadonk), Nick Klaver (Grote veld Vrouwenhof), Jady Oosterom (Brouwersberg), Jenny Otte (Amberberg), Lucie Van Oers (Thorbeckelaan), Vive la Danse (omgeving Nieuwe Markt).