web analytics

Kansen Bristol Team VR1 weer groter na 5-3 winst

Er breken spannende tijden aan voor beiden damesteams van zaalvoetbalvereniging Bristol Team uit Roosendaal. Het tweede is zo goed als kampioen en het eerste team blijft nog steeds de ranglijst aanvoeren in de hoofdklasse na de 5-3 winst op HBBS. De prijs voor promotie naar de eredivisie gaat tussen de Roosendaalse formatie en die van Mazzel Stars uit Zoetemeer.

Lastige tegenstander
Woensdag 12 februari moest het team het opnieuw opnemen tegen HBSS. Het bleek wederom een lastige tegenstander. Het team kwam met een iets andere bezetting binnen de lijnen in sporthal In De Roos. De bezoekers kwamen diep in de eerste helft op een voorsprong, en dat was even schrikken. De deuren gingen onmiddellijk op slot en er was nauwelijks een doorkomen aan.

Tempo te laag
Het tempo was veel te laag, waardoor het gaatje nauwelijks gevonden kon worden. Toch was het Corina Luijks die de keepster wist te passeren. Lang was het niet genieten, want HBSS nam het heft in handen en kwam wederom op voorsprong. Vlak voor tijd was het weer topschutter Luijks die de trekker overhaalde en de ruststand op 2-2 bepaalde.

Geschrokken
In de tweede helft werd er wat feller gestart en was het initiatief voor Bristol. Geschrokken van de goede tegenstand moest het van een ander vaatje tappen. Met nog acht minuten op de klok werd vanuit de counter de overwinning binnen gehaald. Dankzij goede reddingen van onder andere Jade Massing kon Corina Luijk en Rivke de Draaier 2x de drie punten in eigen huis houden.

In de komende drie wedstrijden zal de competitie waarschijnlijk beslist worden. Den Haag uit volgende week en dan op 11 maart de absolute kraker tegen Mazzel Stars thuis.

Doelpunten: Corina Luijks (3x), Rivke Draaijer (2x)
Stand Hoofdklasse 3: 1.Bristol Team VR1: 24 punten uit 11 wedstrijden; 2. Mazzel Stars VR1: 23 punten uit 11 wedstrijden.

Tweede vrouwenteam
Bristol Team VR2: Uitslag maandag 10 februari: Bristol Team VR2 – TPP VR3 8-2. Doelpunten: Elza Wijers (3x). Tessa van Driest (2x), Corina Luijks (2x), Manousch Michielsen (1x)
Stand 1e klasse 1: 55 punten uit 19 wedstrijden; 2. Barendrecht VR2 45 punten uit 19 wedstrijden.

Foto boven: Corina Luijks in actie (foto Luc van Leeuwe)

❯ Website Bristol Team Roosendaal