web analytics

Kadosjop van S & L is nu ook in Roosendaal Kunst&Zo

FOTO’S – In het pand van het Kellebeek College aan de Oostelijke Havendijk 1 is vrijdagmiddag 1 november galerie/atelier Kunst&Zo Roosendaal geopend door bestuurder Marjolijne Lewis samen met kunstenaar Jeanneke van Sundert. Kunst&Zo is een onderdeel van S & L Zorg waar kunstenaars met een verstandelijke beperking werken.

De opening startte met een flashmob door de kunstenaars, waar op feestelijke muziek al dansend de nieuwe naam onthuld werd. Na een korte toespraak van Marjolijne Lewis knipte ze samen met Jeanneke het lint door en mochten de gasten binnenkijken. Er ontstond direct een rij bij de kassa, waar de verse kunst al weer over de toonbank ging.

Eerder was al de Kadosjop in het pand gevestgd. Na een interne verhuizing en aanpassing van het inteurieur wordt verder gegaan onder de naam Kunst&Zo Roosendaal. Hier kan men kunstenaars echt aan het werk zien. Ze ontwerpen en maken prachtige schilderijen en keramische objecten.

Ideale omstandigheden
S & L runt in Roosendaal onder andere Sterrebos en in Bergen op Zoom Lambertijnenhof. In de Bergse leefgemeenschaop werd in 2017 de eerste Kunst&Zo geopend. Deze vestiging met een galerie en atelier was ontstaan na de noodzakelijke verhuizing van de toenmalige Kunstsjop uit de binnenstad van Bergen op Zoom. Hoewel noodzakelijk, wist S & L er een prachtig nieuw concept van te maken. Een fris interieur en ruime indeling zorgen voor ideale omstandigheden om kunst te maken en te laten zien.

Aantrekkelijker
In Roosendaal stond de Kadosjop in de tussentijd ook niet stil. Een verhuizing naar een veel prominentere ruimte in de Zorgboulevard Roosendaal (een locatie met onder andere het Kellebeek College) maakte de weg vrij voor nieuwe plannen en ideeën. Gekozen werd om ook hier te gaan werken onder de naam Kunst&Zo en ook de binnen- en buitenkant aan te pakken. Na een verbouwing in juni 2019 is er meer ruimte om de creaties uit te stallen en te tonen aan het publiek en zijn het atelier en de galerie nog aantrekkelijker om te bezoeken.

Krachtiger

‘Doordat nu twee vestigingen werken onder één naam, is er meer ruimte om het merk Kunst&Zo krachtiger in de markt te zetten. Er is hoop dat producten beter aan de man gebracht kunnen worden en bezoekers de weg nog makkelijker weten te vinden naar onze locaties’, aldus S & L.

Foto boven: De opening startte met een flashmob door de kunstenaars. (Foto’s S&L Zorg)/


Marjolijne Lewis en kunstenaar Jeanneke van Sundert openen Kunst&Zo.