web analytics

Kadetunnel krijgt ‘Roosendaal 750’-uitstraling

In het kader van ‘Roosendaal 750’ krijgt de Kadetunnel een metamorfose. De ‘oude’ graffiti-beschildering uit juli 2016 gaat plaats maken voor een nieuw ontwerp. Zaterdag 10 maart tussen 10:00 – 20:00 uur wordt dat gerealiseerd.

Remco van de Beemd, bekend van de Graffityhall of Fame en Stichting The Loods, neemt vanaf 10:00 uur samen met andere bekende graffiti-kunstenaars de tunnel onder handen. De Nederlandse top van graffiti-artiesten is uitgenodigd mee te werken aan dit project.

Remco van den Beemd heeft bij de voorbereiding via internet aan Roosendalers gevraagd waar zij aan denken als het gaat om Roosendaal. Deze ideeën heeft hij verwerkt in een ontwerp.

Belangstellenden kunnen de hele dag artiesten aan het werk zien. Onder andere de Combi Killers uit Drachten en de Two Hype Tribe (2HT). In de tent die geplaatst wordt op het parkeerterrein naast het EKP-gebouw wordt de muziek verzorgd door de dj’s Skinny D en Ray la Soul. Om 16.00 uur zal wethouder Saskia Schenk in de Kadetunnel aanwezig zijn om het tussentijdse resultaat van de dag te bekijken.

Op woensdag 14 maart komen zo nodig nog enkele artiesten terug om het geheel af te werken.

De gemeente gaf in 2015 voor de eerste keer de opdracht voor het opfrissen van de Kadetunnel. Het eerste ontwerp stond in het teken van de historie van de Kade en Roosendaal. In 2016 de kermis het uitgangspunt van het ontwerp. In dit ontwerp werd zelfs de vloer opgevrolijkt met het uiterlijk van een hardloopbaan.

Foto: De graffiti-wanden van de Kadetunnel in Roosendaal uit juli 2016 krijgen zaterdag 10 maart een nieuw uiterlijk.