web analytics

Kadehuis: alleen de foto’s en herinneringen nog…

Adieu (Ver)Kadehuis: nog even slopen en dan zijn er van dit stukje horeca-historie aan de Kade alleen de foto’s en herinneringen nog. Op het terrein van het (Ver)Kadehuis komen 9 huurappartementen, zo is de bedoeling. Aan de Kade-kant komt een blok van zes appartementen, en aan de achterkant, aan de Frans Halslaan, een blok met 3 appartementen. Daartussen is een parkeerterreintje voor 6 auto’s gepland.

‘Altijd sfeer en gezellig’ was de leus van het Kadehuis, dat voorheen trouwens Verkadehuis heette en toen helemaal een belangrijk cultureel ontmoetingsplaats was als kleintheater en podiumcafé.
Daar waren veel optredens, maar ook (grote) feesten en carnavalsactiviteiten vonden er plaats. Rob de Nijs heeft er niet alleen opgetreden, maar het in zijn lange artistieke loopbaan ook nog een poos gebruikt als repetitieplaats. Ook verscheidene verenigingen zijn in het pand gehuisvest geweest. En het stond een tijd bekend als ‘hét Jazz Podium van West-Brabant’.
Ook heeft het pand een aantal culinaire jaren meegemaakt, toen ‘cultureel entertainer’ Peter Kesseler er zijn stempel op drukte.