web analytics

‘Kaartverkoop De Kring verloopt voortvarend’

‘De kaartverkoop van De Kring is voortvarend van start gegaan. Momenteel zijn er al 14 uitverkochte voorstellingen. Herman van Veen is op weg naar vijf uitverkochte voorstellingen en voor Guido Weijers worden nu ook v-tickets verkocht’, meldt de schouwburg. ‘Door de strenge maatregelen hebben bezoekers er alle vertrouwen in dat een theaterbezoek veilig verloopt’, constateert De Kring tevreden.

Maandag 31 augustus startte de kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen bij De Kring. Dit keer besloeg de verkoop het najaar van 2020. Voor seizoen 2020-2021 gaan door de onzekerheid in de coronamaatregelen alle voorstellingen in twee fases in verkoop.

Eerste fase
De tickets uit de eerste fase gaan hard. Directeur Jan-Hein Sloesen: “Ondertussen zijn er al 14 voorstellingen uitverkocht en verschillenden zijn al toe aan de laatste kaarten. De beperkte capaciteit van 250 voor de grote zaal en 80 voor de kleine zaal zorgt ervoor dat we snel vol zitten.”
Door de beperkte capaciteit worden er in totaal minder kaarten aangeboden. “Dit komt vooral omdat we nu maar voor vier van de negen maanden van het seizoen in verkoop zijn. Als je dit meeneemt zie je dat we qua bezettingsgraad een stuk hoger zitten dan vorig jaar op dit moment.” aldus Sloesen.

Strenge coronamaatregelen
De Kring heeft een wetenschappelijk onderbouwde methode toegepast bij de coronamaatregelen in het gebouw. Zo is er een vaste looproute door het gebouw, zijn er geen pauzes meer, is de capaciteit bij de toiletten beperkt en is de garderobe gesloten. Op deze manier minimaliseert het theater de kans op contact binnen de anderhalve meter.

‘Het lijkt er op dat deze aanpak bezoekers het vertrouwen geeft bezoekers dat een theaterbezoek bij De Kring veilig is. De kaartverkoop loopt voortvarend en de eerste reacties zijn lovend. “We ontvangen na elke voorstelling complimenten via e-mail en social media over onze aanpak. Deze waardering doet goed, want dit is waar we hard voor gewerkt hebben de afgelopen maanden’, aldus Sloesen.

Thuis kijken
‘Wie niet naar het theater wil komen in verband met de maatregelen, kan vanaf nu ook een livestream vanuit huis bekijken. “We hebben een geavanceerd camerasysteem geïnstalleerd met vijf camera’s en een speciale regieruimte. Vanuit hier zenden we verschillende voorstellingen uit, die je kunt bijwonen door een v-ticket aan te schaffen. Je bekijkt dan de voorstelling vanaf je telefoon, pc of tv!’, aldus de Kring.
Guido Weijers, Jeroen van der Boom en FADOpelos2 zijn een aantal van de artiesten uit het v-ticket aanbod. Ondertussen maken veel mensen al gebruik van de mogelijkheid om vanuit huis naar voorstellingen te kijken.