web analytics

Jukebox Daisy zingt in de zorg

Een aantal keren per maand trekt muziektherapeute Deirdre Desta de deuren van haar praktijk in Roosendaal achter haar dicht, gaat ze voor haar make-up spiegel zitten, kapt ze haar haar en zoekt ze er een passende jurk bij. Daarna gaat ze, gewapend met een pachtige jukebox als Jukebox Daisy op pad naar een zorginstelling. En dan herleeft de tijd uit de tv-serie Petticoat…

Sinds augustus 2017 toert ze zo langs zorginstellingen. Bij voorkeur zingt ze in de huiskamer van de instelling, in een kleine groep, een intieme setting dus. ‘Leeftijd of ziekte van de mensen speelt geen rol. Even voelen wie je bent of wie je was en genieten van de magie van muziek en theater’, licht ze toe.

Al jaren ‘zit’ Deirdre in de zorg. Of zoals ze zelf zegt: ‘Ik zing in de zorg’. Ze is momenteel vooral werkzaam in haar eigen praktijk, maar heeft ook gewerkt bij Amarant, SDW en werkt al tien jaar bij GGZ-WNB. De rode draad in haar werk is het zingen met haar cliënten.

Door haar ervaring in het werken in de geestelijke gezondheidszorg, de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en ouderen, voelt ze feilloos aan welke muziek een mens beroert. ‘Op die manier kan met alle aanwezigen interactie ontstaan en worden de luisteraars optimaal bij het optreden betrokken. De mensen worden uitgenodigd om in beweging te komen en uitdrukking te geven aan wat ze beleven’, zegt ze. Hoe dat gaat, is goed te zien op het filmpje op haar website.

Het repertoire is uit de jaren 50/60 en is heel breed: van Nederlandse meezingers (Herman Emmink, Wim Sonneveld, Eddy Christiani) tot muziek van Elvis Presley en Chubby Checker, van jazzmuziek tot kleinkunst. De begeleiding komt uit een pachtige, lichtgevende jukebox.

In verscheidene zorginstellingen in de regio heeft ‘Daisy’ inmiddels opgetreden. Opvallend genoeg nog niet in haar eigen woonplaats Roosendaal. Op 6 juli zingt ze bij Groenhuysen in Oudenbosch.

 

❯ Website Jukebox Daisy
❯ Facebook Jukebox Daisy
❯ Website Muziekatelier Roosendaal
 

Foto boven: Beeld uit de video over Jukebox Daisy
Foto’s: Set Vexy