web analytics

Jubileumexpositie van S&L Zorg in bibliotheek Roosendaal

In de bibliotheek in Roosendaal is van 19 december 2019 tot 10 januari 2020 een jubileumexpositie te zien van S&L Zorg, onder andere bekend van Sterrebos. Aanleiding van de expositie is het 30-jarig jubileum van S&L Zorg. Het thema van dit project is de gastvrijheid die S&L Zorg, haar medewerkers, vrijwilligers, bewoners en deelnemers door en door kenmerkt.

S&L Zorg heeft gemeenschapskunstenaar Saskia van Haeren gevraagd om daar samen met cliënten en begeleiders vorm aan te geven. Het resultaat daarvan is toegepaste kunst die deze gastvrijheid symboliseert en die S&L Zorg verbindt met de samenleving.

Tafel met stoelen
Een tafel met stoelen die plaats geven staan symbool voor gastvrijheid. Tekeningen daarvan, die door cliënten werden gemaakt, zijn in cortenstaal gerealiseerd en worden levensgroot op de terreinen van S&L Zorg in Roosendaal en Bergen op Zoom geplaatst.

Eveneens werd een nieuw servieslabel uit keramiek en papier ontwikkeld en is een bijzonder Leporello boekje samengesteld met tekeningen van cliënten over gastvrijheid en daarop geïnspireerde teksten. Details uit dit boekje worden op groot formaat geëxposeerd. In bewegend beeld en geluid kan de bezoeker van de expositie meebeleven wat S&L Zorg verstaat onder gastvrijheid: de vrijheid bieden om van mens tot mens te zijn.

Bronzen schaal
Op woensdag 18 december om 16.00 uur wordt de expositie voor genodigden geopend door wethouder Klaar Koenraad en bestuurder Marjolijne Lewis. Zij zullen dan De Schaal van Gastvrijheid presenteren. Deze bronzen schaal wordt jaarlijks door S&L Zorg als wisseltrofee worden uitgereikt aan een gastvrij bedrijf of organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. De bedrijven en organisaties worden genomineerd door bewoners en verwanten van S&L Zorg.
Dezelfde expositie is later in 2020 te bezoeken in Bergen op Zoom. Meer informatie is te vinden op www.slzorg.nl/jubileum