web analytics

Jubileumbeeld bij Sterrebos in Roosendaal onthuld

Bij het Sterrebos in Roosendaal is maandagmiddag 6 januari een jubileumbeeld geplaatst. Het werd onthuld door bewoner Jozé Theuns, die het ontwerp maakte. Ook bij de S&L-vestiging in Bergen op Zoom, het Lamberstushof, verscheen een jubileumbeeld. Dat kwam uit de koker van bewoner Jean-Paul Hopmans.

Gastvrijheid
Aanleiding voor de realisatie van de twee jubileumbeelden is het 30-jarig jubileum van S&L Zorg. Het thema gastvrijheid stond centraal bij het ontwerpen van de beelden. De tafel met stoelen, zoals te zien is in beide beelden, geeft de gastvrijheid van S&L Zorg mooi weer. Gastvrijheid die S&L Zorg, haar medewerkers, vrijwilligers, bewoners en deelnemers door en door kenmerkt en die voelbaar is in en om de woningen. Met de plaatsing van de beelden is de gastvrijheid van S&L Zorg nu ook zichtbaar vereeuwigd op de beide terreinen .

Kunstproject
De beelden zijn onderdeel van een groter kunstproject met als thema gastvrijheid. S&L Zorg heeft gemeenschapskunstenaar Saskia van Haeren gevraagd om daar samen met cliënten en begeleiders vorm aan te geven. Het resultaat daarvan is toegepaste kunst die deze gastvrijheid symboliseert en die S&L Zorg verbindt met de samenleving.

Expositie
Momenteel exposeert S&L Zorg de kunstwerken in een indrukwekkende expositie, die nog tot 9 januari te zien is in de bibliotheek VANnU in Roosendaal.

Foto boven: Het jubileumbeeld bij Sterrebos in Roosendaal, een ontwerp van bewoner Jozé Theuns. (Foto S&L Zorg)

Wanneer: zondag 12 juli 2020 @ 09:30
Waar: Natuurpoort Wouwse Plantage, Schouwenbaan

Landgoedwandeling Een wandeling door het landgoed Wouwse Plantage en het Plantage Centrum waarbij wetenswaardigheden over de gebouwen en de historie