web analytics

Jubileum jaarboek Heemkunde Nispen bijzondere uitgave

De 25ste editie van het Jaarboek van de Heemkundekring Nispen, dat dinsdagavond 17 oktober wordt gepresenteerd, is een bijzondere uitgave geworden. ‘Vanwege het jubileum is gekozen voor een luxe uitgave in fullcolour’, kondigt het bestuur aan.

Bij de oprichting van de heemkundekring De Heerlijckheijd Nispen in 1991 was een van de doelstellingen het uitbrengen van een jaarlijks boekwerk. In 1993 zag het eerste jaarboek het levenslicht. Sindsdien slaagde de redactie erin om jaarlijks een boekwerk samen te stellen met lezenswaardige artikelen over de geschiedenis van Nispen.

Het jaarboek 2017 bevat artikelen over onder andere de archeologische vondsten bij de kerk in Nispen, het orgel uit de oude kerk van Nispen en de geschiedenis van Het Zuivelhuis. Ook de kronieken 1916 en 2016 en het jaarverslag 2016 van de heemkundekring ontbreken niet.

De presentatie van het jaarboek is dinsdag 17 oktober in Dorpshuis Nisipa aan de Bergsebaan 8. De acond begint om 20.00 uur. Leden die het volledige bedrag aan contributie betalen, hebben recht op een gratis jaarboek dat na afloop van de avond mee naar huis genomen kan worden. De jaarboeken die niet op de avond zelf zijn afgehaald, worden zo spoedig mogelijk daarna thuisbezorgd. Losse exemplaren zijn verkrijgbaar via het secretariaat (telefoon: 0165-365210 of e-mail: info@heemkundenispen.nl) en kosten € 17.

Na de presentatie is er een lezing door Ad Rooms over de jaren 80 van de vorige eeuw met de titel ‘Doemdenkers en Positivo’s’. Ad Rooms is oud-journalist van Brabants Nieuwsblad / BN De Stem en bij menigeen bekend van zijn artikelenreeks Het Rijke Roomse Leven. Na het succes van de tentoonstelling over grote gezinnen en het bijbehorend boek werd Rooms opnieuw benaderd door het Noord-Brabants Museum om een boek samen te stellen bij de tentoonstelling over de jaren 80 van de vorige eeuw.

Foto: Dinsdag 17 oktober is de rij Jaarboeken van de Heemkundekring Nispen weer uitgebreider: de 25ste editie is een luxe uitgave in fullcolor.

❯ Website Heemkundekring Nispen