web analytics

JTC verwacht (enome) drukte op open dag (18 jan)

‘Kom met de fiets, want het wordt druk’, adviseert het Jan Tinbergen College (JTC) de bezoekers van de open dag die zaterdag 18 januari plaatsvindt. De school aan de Burgemeester Schneiderlaan verwacht ruim 800 basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8, met ieder gemidddeld twee begeleiders. In totaal dus zo’n 2500 gasten.

Sfeer proeven
Nou zijn ze bij het JTC wel wat gewend, wat op een normale schooldag lopen soms wel 1300 mensen rond in het gebouw. Maar de verwachte 2500 op zaterdag 18 januari zijn er toch heel wat meer.
Leerlingen en ouders/begeleiders kunnen kennismaken met de school, kennismaken met docenten, kennismaken met al die nieuwe vakken. En natuurlijk de sfeer van de school proeven, informatie ophalen en voelen of de school wel of niet bij je past. Het bezoeken van een open dag van een middelbare school is belangrijk bij het bepalen van een keuze.

Zicht op route

Vanwege de drukte adviseert de school om met de fiets te komen. Dat geeft ook nog een bijkomend voordeel: ‘Door met de fiets te komen krijg je ook al zicht op de route die je (vaak) zult moeten afleggen’. Als het nodig is om met de auto te komen is de parkeerplaats van de school met een routeplanner te vinden op Commandobaan 6.

Eenrichtingsverkeer
De Commandobaan is in verband met de drukte tijdelijk eenrichtingsverkeer, zodat aan één kant van de weg in de berm geparkeerd kan worden. Parkeren kan ook nog bij het Godwaldtpark of bij de McDonalds. Het JTC zorgt op het eigen parkeerterrein voor verkeersregelaars die in de gaten houden waar er nog parkeerplekken zijn. ‘Hun aanwijzingen opvolgen is belangrijk om de doorstroom zo goed mogelijk te laten verlopen’, aldus de svhool.