web analytics

Joseph Dekkers krijgt Roosenspeld bij zijn afscheid van Da Vinci College

Directeur Joseph Dekkers van het Da Vinci College heeft vrijdagmiddag 14 juli bij zijn afscheid de Roosenspeld gekregen van burgemeester Jacques Niederer. Het is een eerbetoon van het college van B en W aan Dekkers voor diens ‘zeer intensieve inzet voor het onderwijs in Roosendaal en de regio, in het bijzonder voor het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs’.

Kenmerkend voor Joseph Dekkers is dat hij het belang en de ontwikkeling van de leerling voorop zette. De leerling stond bij hem altijd centraal. Mede door zijn manier van werken, zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen kreeg het imago van het vmbo een positieve impuls.

Joseph Dekkers zette zich in om het onderwijs naadloos te laten aansluiten op de vragen vanuit de maatschappij, vooral het bedrijfsleven. Burgemeester Niederer reikte de Roosenspeld uit tijdens de afscheidsbijeenkomst tvoor Joseph Dekkers als directeur van het Da Vinci College.

De Roosenspeld is een eerbewijs voor goede ambassadeurs van de gemeente Roosendaal. Bedoeld als hét tastbare bewijs van goed burgerschap; voor de dames een broche en voor heren een rotaryknoopje voor in de revers van een colbert.

Ook de ‘Gast van de Burgemeester’ Esmeralda Kuijpers was aanwezig bij de uitreiking van deze Roosenspeld. Toevalligerwijs is Esmeralda Kuijpers ook leerlinge van het Da Vinci College.
De ‘Gast van de Burgemeester’ is een initiatief van burgemeester Niederer, waarbij een leerling van het Roosendaalse voortgezet onderwijs zes maanden lang stage kan lopen bij de burgemeester.