web analytics

Jongerenherdenking op Tongerloplein, de Kring en station (4 mei)

Ook dit jaar is er op 4 mei weer een nationale jongerenherdenking in Roosendaal. Deze keer zijn er activiteiten op het Tongerloplein, in De Kring en op station Roosendaal. Het evenement wordt vormgegeven door een werkgroep die bestaat uit jonge Roosendalers afkomstig uit de Jongerenraad Roosendaal, Stichting Bevrijdingsfestival Roosendaal en Stichting JONG! Theater.

CultuurCompaan werkt voor deze (tweede) editie intensief samen met het Dansatelier en De Kring Roosendaal. Het programma van de Jongerenherdenking in Roosendaal is drieledig en bestaat uit een voor-, hoofd- en naprogramma in en om De Kring Roosendaal, gegrond op het thema ‘oorlogsverhalen’. Het voorprogramma bestaat uit een Talentpodium en dansoptreden, een fototentoonstelling met verhalen van jongeren tijdens de Tweede Wereldoorlogen, en in navolging op het grote succes van vorig jaar, een groots opgezette Escape Experience.

Smartphone Orchestra
Het hoofdprogramma vindt plaats in de grote zaal van De Kring Roosendaal. Daar neemt televisiepresentatrice Gwen van Poorten het publiek mee door het avondprogramma. Om te beginnen wordt iedereen uitgenodigd de mobiele telefoon in de hand te nemen en een speciale website te openen. Een zogenaamde Smartphone Orchestra luidt de twee minuten stilte in die wordt aangekondigd op alle telefoonschermen.

Dansatelier
Na de stilte wordt het programma hervat met een dansoptreden van het Dansatelier Roosendaal. Een verhalende dansvoorstelling over het vroeger en het nu; gemaakt en uitgevoerd door lokale danstalenten.

Perron 1
Na afloop van het hoofdprogramma worden alle bezoekers uitgenodigd om af te reizen naar Station Roosendaal. Alwaar theatercollectief ‘Vrouwen van Wanten’ samen met verschillende Roosendaalse jongeren de locatievoorstelling ‘Perron 1’ presenteren. In tegenstelling tot het programma in en om het theater, wordt voor deze voorstelling een toegang geheven. Voor wie liever op het Tongerloplein blijft, zorgen de mannen van H!P voor een passende muzikale afsluiter.

Programma Tongerloplein
18.00 – 19.30 uur: Escape Experience, Talentpodium, Doorlopende fototentoonstelling, Dansvoorstelling MBO Dans
20.45 – 00.00 uur: Band Baby Boomers Drive in, Escape Experience, Fototentoonstelling
Programma De Kring
19.30 – 20.45 uur: Smartphone Orchestra, Nationale Stilte, Dansvoorstelling ‘Çontrast’ Dansatelier met dansgroep ‘Blink’
Station Roosendaal
21.00 uur: Perron 1 | Locatievoorstelling Station Roosendaal

❯ Website Nationale Jongerenherdenking