web analytics

Jongen (19) aangehouden voor straatroof bij park

Als verdachte van een straatroof bij het Emile van Loonpark in Roosendaal op woensdagavond 26 mei is vrijdagavond 28 mei een Roosendaalse jongen van 19 jaar aangehouden.

De verdachte bedreigde woensdag rond middernacht twee Zevenbergse jongens van 15 en 16 jaar bij het Emile van Loonpark. Onder bedreiging van een vuurwapen sommeerde hij de slachtoffers telefoons, geld, en bankpassen af te geven. Vervolgens verdween de straatrover met de buit.

De jongens liepen geschrokken door naar het Stationsplein. Daar werd een surveillerende politieauto aangeklampt. De agenten nemen de jongens mee in de auto en reden naar de plaats delict. De omgeving werd afgezocht, maar de dader werd op dat moment niet gevonden.

Bij het opnemen van de aangiftes herkende een agent het opgegeven signalement. Het onderzoek richtte zich nu verder op deze verdachte. Met goedkeuring van de officier van justitie is de jongen vrijdagavond aangehouden. Hij is voor verhoor overgebracht naar een politiecellencomplex. Mogelijk heeft de verdachte nog andere straatroven op zijn naam staan, zo denkt de politie.