web analytics

Jazzsfeer met twee bands bij Beachclub 0165 op het sfeerstrand (31 aug)

Beachclub 0165 op het sfeerstrand tegenover het stadion in Roosendaal presenteert zaterdagavond 31 augustus een jazzavond met de bands Hugger Mugger Jazzband en de Diga Doo Jazzband. Het afwisseland programma met oude stijl jazz en dixieland is van 19:00 – 23:00 uur en de entree is gratis.

Voor het derde jaar op rij verzorgt de Hugger Mugger Jazz Band met groot enthousiasme een optreden in Roosendaal en intussen is de band uitgebreid met een zangeres.

Jazzfestival
De Hugger Mugger Jazzband is in 2010 begonnen als een band van enthousiaste muzikanten uit de regio West-Brabant, vooral uit Breda. Door een initiatief van Joop van Gool kwamen muzikanten bij elkaar, die samen oude stijl jazzmuziek wilden maken om op te treden tijdens het Jazzfestival. Plezier staat voorop. Het repertoire bestaat nu uit oude stijl swingstandards. De repetities vinden plaats in Boerke Verschuren in het Ginneken, de bakermat van de oude stijl jazz.

Plezier
Sinds 2015 amuseren Nederlandse en Belgische muzikanten zich met het spelen van jazzmuziek in de Diga Doo Jazz Band. Vooral gefocust op de vroege swingperiode, voor de bekende bigbands de swing bepaalden. Op de grens tussen twee landen wordt er wekelijks met veel plezier gerepeteerd om een swingend programma klaar te stomen. De Diga Doo Jazz Band heeft de landsgrens opgezocht als wekelijkse ontmoetingsplaats, maar ook tijdens optredens worden grenzen opgezocht om een presentatie te brengen die opvalt door de balans tussen de muzikanten. De belangrijkste motieven om muziek te maken zijn ontspanning, gezelligheid en plezier. En dat wordt graag met het publiek gedeeld.

Bereikbaar
BeachClub 0165 aan de Oostelijke Havendijk is bereikbaar via de passerelle per fiets, te voet en voor mensen die met de trein komen. Met de auto komt men er via de Jan Vermeerlaan, de brug over de Vliet over, en vóór het Herstaco Stadion rechtsaf de Industriestraat in. Na zo’n 100 meter rechts het parkeerterrein op en dan ligt het sfeerstrand inks. Wie via de Borchwerf komt slaat ná het stadion linksaf en rijdt dan rechtsaf het parkeerterrein op.