web analytics

Jac Wezenbeek presenteert boek over zijn horeca-leven

Op zondagmiddag 18 maart is in De Drie Weesgegroetjes aan de Molenstraat in Roosendaal het door Jac Wezenbeek geschreven boek over zijn ’48 jaar horecawerkzaamheden’ gepresenteerd. Hij reikte het eerste exemplaar uit aan oud-hoofdredacteur Ad Rooms van (het voormalig) Brabants Nieuwsblad.

Ad Rooms is net als Jac Wezenbeek geboren in Kruisland. ‘Wij waren jeugdvrienden en zijn steeds hechte kameraden gebleven’, zegt Wezenbeek. ‘Hij heeft erg mee megeholpen om het boek tot een succes te kunnen maken’.

Het boek heet ’48 jaar Vroenhoutse Kermis’, met als onderdeitel ‘verzamelde verhalen rechtstreeks van de horecavloer’.

Veel Roosendalers kennen Wezenbeek als voornmalig uitbater van onder andere Ergens Anders aan de Bloemenmarkt, het theatercafé van De Kring en Proeverij Caruso aan de Nispensestraat. Hij is nu eigenaar van Horeca Consultancy en geeft als meesterschenker van de Stichting Vakbekwaamheid Horeca gastlessen en neemt examens af. Ook was hij actief in ondernemersverenigingen en – natuurlijk – horeca-organisaties. Anderen kennen hem wellicht vooral als raadslid (VVD). Sinds 2007 zit hij in de Roosendaalse gemeenteraad.

Ad Rooms kreeg in wijde omgeving grote bekendheid vanwege zijn vele lezingen over Het Rijke Roomse Leven, Het grote gezin XXL in Nederland en de Jaren 80. Hij schreef daar ook boeken over, nadat zijn rubriek over Het Rijkse Roomse Leven in BN een succesvolle en langlopende rubriek was geworden.

Het boek 48 jaar Vroenhoutse kermis (88 pagina’s) is vanaf vrijdag voor 12,50 euro te koop bij boekhandel Het Verboden Rijk in Roosendaal.

❯ Zie ook: ‘Keurige kastelein over Youp, de confectiebroers Van Gils en ook leuke klanten…’ (BN DeStem)