web analytics

IQ Aarmoei-nieke wil Kaai als Middenpunt van Roosendaol

Gezien de beweging en groei van hun stad meent het IQ Aarmoei-nieke van Roosendaol dat het tijd is voor een duidelijk ‘Middenpunt van Roosendaal’. Een duidelijk advies hierover, hebben de heren van de Kaai inmiddels verzonden aan de bestuurders van de stad. In dit schrijven geven ze duidelijke uitleg over de achtergrond en hun advies om te komen tot zo’n ‘Middenpunt van Roosendaal’.

Ambtswoning
De heren in het zwart-wit wachten momenteel op een eerste reactie van het college maar stellen tevreden vast dat de nieuwe burgermeester de heer H. van Midden zich nog niet negatief uitgelaten heeft over dit plan voor een ‘Middenpunt van de stad’. De opstelling van de burgermeester ligt ook voor de hand, aldus de heren van het IQ Aarmoei-nieke. Immers in hetzelfde schrijven bieden de heren van de Kaai de burgervader een ambtswoning aan boven etablissement de Veestallen. “Een bescheiden ruimte maar wel op het Middenpunt van de Kaai” zo laten de heren aan het college weten.

Overal in de stad
Ook draagt het IQ Aarmoei-nieke van Roosendaol direct zijn steentje bij in dit advies. Inmiddels zijn voor dit ‘Middenpunt van Roosendaal’ de eerste communicatiemiddelen ontwikkeld welke in de komende weken overal in de stad zullen worden ingezet om ook de inwoners van Roosendaal te overtuigen van de noodzaak van dit Middenpunt.

Ontzettend
“Roosendaal maakt een ontzettende ontwikkeling door. Grote bedrijven zoals de Primark en de Lidl hebben bewust gekozen voor Roosendaal als vestigingsplaats voor hun logistiek. Andere bedrijven met grote naam weigeren de stad te verlaten zoals het horeca-etablissement café De Veestallen. Rosada weet jaarlijks meer dan 2 miljoen bezoekers naar onze gemeente te trekken. Hogescholen vestigen zich in de stad en ook Bravis maakt de bewuste keuze voor Roosendaal. Het vernieuwen van het Zwaaigat met de wijk Stadoevers oogt veel waardering binnen en buiten Roosendaal.

Duidelijk
De Kaai gaat het midden van Roosendaal vormen. Immers in het noorden van de Kaai ontwikkelt zich de nieuwe wijk Stadoevers, in het oosten zien we het oude centrum met de bestuurlijk macht. Richting het zuiden vereist zich het nieuwe streekziekenhuis en ten westen treffen we het outlet centrum Rosada. In het midden van dit alles ligt de Kaai. Ook voor de toekomst is het duidelijk dat de Kaai het Midden gaat vormen van Roosendaal.”