web analytics

Inzamelen kerstbomen anders vanwege corona (9 januari)

De gemeente Roosendaal en Saver hebben ook voor deze kerstperiode weer een kerstboominzamelingsdag vastgesteld. Die is op zaterdag 9 januari. Verspreid over de gemeente zijn er veertien inzamelingsplekken. Wie meedoet, maakt bovendien kans op mooie prijzen. In verband met de nieuwe coronamaatregelen gaat de inzameling wel anders dan normaal.

‘Dankzij deze actie zijn er de laatste jaren vrijwel geen rondslingerende kerstbomen meer’, constateert de gemeente. Ingeleverde kerstbomen worden tot compost verwerkt. Compost geeft voedingstoffen voor de grond, verbetert de bodemstructuur en houdt het bodemleven gezond.

Foto maken
In verband met de coronamaatregelen zijn de medewerkers van Saver niet bij de inzamelingspunten aanwezig. Inwoners die mee willen doen aan de winactie, maken een foto van hun trip naar de locatie. De kerstboom moet natuurlijk op de foto staan. Deze foto kan via het webformulier op de website www.rsdaandebak.nl/kerstbomen worden opgestuurd. De prijzen worden dit jaar verloot onder alle deelnemers van de inzamellocaties samen. Inwoners kunnen hun foto tot en met donderdag 14 januari insturen. Ieder huishouden kan één keer meedoen.

Kerstbomenquiz

Naast deze actie is er voor iedereen de mogelijkheid om mee te doen aan de ‘kerstbomenquiz’ die ook op de website staat. De prijzen die inwoners dit jaar kunnen winnen zijn portable speakers, een iPad en een Chromebook. De prijzen dienen als stimulans voor inwoners om hun kerstboom netjes in te leveren.

Corona-tips

Om de bezoekmomenten aan de inzamellocaties zoveel mogelijk te spreiden, zijn de tijdvakken vergroot. Inwoners kunnen op iedere inzamellocatie terecht van 9.00 uur tot 14.00 uur. De locaties zijn met rood-wit lint gemarkeerd.
Bij het inleveren van de bomen geeft de gemeente nog de volgende corona-tips: ‘Vermijd drukte en houdt altijd 1,5 meter afstand van anderen. Is het druk? Kom dan op een ander tijdstip terug, of wacht even tot u genoeg ruimte hebt om de 1,5 meter van anderen te kunnen hanteren. Leg de boom met maximaal 2 personen in het gemarkeerde stuk. Zo voorkomen we dat het onnodig druk wordt. Maak de foto t.b.v. de wedstrijd vóór u van huis vertrekt, of onderweg naar de locatie, en doe dit niet op de locatie zelf’.

Uitslag
Bomen inleveren kan ook bij het grondstoffencentrum, maar dit is geen officieel inleverpunt voor de actie.
Woensdag 27 januari 2021 is de prijsuitreiking. Winnaars krijgen vooraf telefonisch bericht. Hoe de uitreiking plaats zal vinden, wordt later bekend gemaakt.