web analytics

Invitéater drie avonden met ‘Groener Gras’ in de Kring (23, 24 en 25 jan)

Het Invitéater, hét muzikale theaterplatform van Stichting Stimulering Podiumkunsten, staat op donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 januari met ‘Groener Gras’ in de Kring in Roosendaal. Het is de tweede, kortere produktie in dit seizoen. In oktober werd – ook op drie avonden – DeKOORum gebracht. De voorstellingen in januari zijn in de kleine zaal en beginnen om 20:15 uur.

Podiumervaring
Het Invitéater wil regelmatig, liefst jaarlijks, een eigen muzikale theaterproductie op de planken te zetten, waarbij een zo breed mogelijke groep mensen de kans krijgt om hierbij podiumervaring op te doen. Dit alles onder begeleiding van een artistiek team. De samenstelling van de spelersgroep bestaat uit mensen met veel, maar ook met mensen die nog weinig of geen ervaring hebben, zodat men van elkaar kan leren.

Toelichting
Bij de produktie ‘Groener Gras’, dat uitgevoerd wordt met muzikale ondersteuning van het klarinetensemble Skertso, geeft de groep de volgende toelichtin:
‘Is geluk maakbaar, voelbaar of te berekenen? Zit het in je hoofd, je hart, je lijf of je stem? In deze voorstelling volgen we een groep mensen in een onderzoekslab tijdens hun zoektocht naar geluk. Soms is het er even. Toch ebt het steeds weer weg. Dan valt de groep uit elkaar…’

Productieteam
Het productieteam van Groener Gras bestaat uit de volgende personen:
Regisseur: Tom van den Bergh
Arrangement: Bart van Gorp
Choreograaf/regieassistentie: Maaike van den Bergh
Diritent klarinetensemble Skertso: Hans Hest
Script: Dré Lameir
Decorontwerp: Bart Boschman
Decorbouw: Herman Bertentsen en Joeri Cloosterman
PR ontwerp: Bram de Cro m
Productieleider: Loes Evegaars
Film registratie: Cor Claassens en Koos Wijling
Ondersteuning: Ralph Evegaars en Toine Broos

Naam
De naam Invitéater is een samentrekking van de woorden invité en theater en dus vrij vertaald ‘theater voor genodigden’. Deze naam is zo gekozen, omdat Kandidaten (opgenomen in de KandiDatabase) op uitnodiging deelnemen aan de theaterproductie. ‘Niet iedereen kan echter steeds aan elke productie deelnemen’, aldus het Invitéater.

❯ Website Invitéater
❯ Facebookpagina Invitéater


——————————————————————————————