web analytics

Intocht Sinterklaas in Roosendaal op zaterdag 16 nov

Sinterklaas zet zaterdagmiddag 16 november weer voet aan wal in Roosendaal. Dat gebeurt nabij het zwaaigat van de Roosendaalsevliet. De stoomboot zit weer vol zwartepieten, snoepgoed en cadeautjes. Die omgeving ziet er trouwens heel anders uit dan vorig jaar. Ook wordt Sinterklaas door een andere burgemeester ontvangen. Nu staat daar Han van Midden hem op te wachten, de opvolger van Jacques Niederer.

UPDATE: ZIE:
Sinterklaas is weer in Roosendaal
Straks een fotoalbum van de rondrit door de stad.

Na de officiele ontvangst door de burgemeester op het Kadeplein maakt Sinterklaas weer een rondtocht door de binnenstad van Roosendaal, waarbij hij vergezeld wordt door een bonte stoet met vele muziekgroepen, CircusPieten, FietsPieten, PaardenPieten en SnoepPieten.

Route optocht
De route van de Intocht door de binnenstad: Kadeplein – Frans Halslaan – Jac Vosstraat – Kade – Markt – Raadhuisstraat – Jan Snelstraat – Nieuwe Markt – Roselaarplein – busstation – dr. Brabersstraat – Markt – Bloemenmarkt – Molenstraat – Brugstraat – Burg. Prinsensingel – Kloosterstraat. Uiterlijk om 16.00 uur keert Sinterklaas dan terug naar zijn Paleis om bij te komen van de lange reis en de drukke dag.

DJ Piet
Het programma op het Kadeplein begint al om 12:30 uur. DJ Piet is al vroeg aanwezig om voor een vrolijke noot te zorgen. Cindy en Wilma zijn er ook weer om de Sint te verwelkomen en om alles gereed te maken voor de aankomst. Er gaan geruchten dat daar ook een heel groot cadeau zal staan, dat door een paar Pieten goed bewaakt wordt. Een cadeau moet worden opengemaakt, en dat zal met het cadeau op het Kadeplein uiteindelijk ook wel de bedoeling zijn….

Foto boven: Intocht van Sint in 2017 (Archieffoto Lya van Dort)

❯ Website Sinterklaas in Roosendaal
❯ Hulp bij maken Sinterklaasgedicht in bibliotheek (23-30 nov 2019)

Verder vandaag in Roosendaal:
Slaapkamer van Sinterklaas.
In winkelcentrum de Passage is voor de 15e keer een heuse slaapkamer ingericht voor Sinterklaas. Overdag kunnen de kinderen en hun ouders hier even binnen lopen en een kijkje nemen.
 
Speeltuin Vrouwenhof
Na de Sinterklaasintocht kunnen kinderen zich lekker warm spelen (met zwartepieten) in speeltuin Vrouwenhof, terwijl hun ouders een warme chocomel kunnen drinken. De toegang is gratis!
 
Pietendisco
Na de intocht kunnen de kids naar de vet coole Pietendisco in schouwburg de Kring. Swingen en kleuren met de pieten kan na 15:00 uur. Toegang gratis.
Meer Sinterklaas in Roosendaal:
Zaterdag 23 november: Roselaar tussen 12.00 en 17.00 uur
Presentator Piet gaat op pad met een goed gevulde kar vol Sinterklaascadeautjes in het winkelcentrum. Hij heeft een grote dobbelsteen bij zich met daarop allemaal opdrachten. Bezoekers worden gevraagd of zij willen deelnemen aan het spel. Een keer dobbelen en iedereen weet welke opdracht voldaan moet worden. Is de opdracht juist uitgevoerd? Toch weer mooi een gratis Sinterklaascadeau gescoord! Daarnaast zorgt een Pietenband in het winkelcentrum voor wat gezelligheid.
 
Zondag 24 november: Sinterklaasmusical in de Kring
De voorstellingen zijn om 12.00, 14.00 en 16.00 uur.
 
Zondag 24 November: Koopzondag in Centrum Roosendaal
Op zondag 24 november is het van 12:00 – 17:00 uur koopzondag in de binnenstad van Roosendaal. Er lopen dan veel Pieten rond. Zo kan men zomaar Muziekpieten of Ballonpieten tegen komen. Ook de Snoeppieten ontbreken niet. Verder rijdt er ook een pietentreintje rond in het centrum van Roosendaal.
De muzikale noten en pepernoten worden aangeboden door de ondernemers van Collectief Roosendaal.
 
Zaterdag 30 november: Spelletjesmiddag Tolbergcentrum
Op zaterdag 30 november kunnen de ouders met hun kroost weer terecht in winkelcentrum Tolberg en kunnen de kinderen samen met vele Zwarte Pieten spelletjes doen, zoals taai-happen, pepernoot poepen, zaklopen en kadootjes stapelen en zijn er 3 ballon pieten! Tussen 12.00 en 16.00 uur zijn kinderen tot 10 jaar van harte welkom om zo een heus Pietendiploma te komen verdienen mét uiteraard een bijbehorende zak welverdiende pepernoten. Rond 15.00 uur brengt Sinterklaas een bezoek aan het winkelcentrum. Deze activiteiten worden aangeboden door de winkeliers van winkelcentrum Tolberg.
 
Zaterdag 30 november: Roselaar tussen 12.00 en 17.00 uur
Sinterklaas brengt deze middag samen met twee pieten een bezoek aan het winkelcentrum Roselaar. Op het centrale plein kan iedereen bij de goedheiligman terecht voor een meet & greet. Uiteraard is er voor de kids strooigoed.
 
Zondag 1 december: Koopzondag in Centrum Roosendaal
Ook zondag 1 december is het van 12:00 – 17:00 uur weer koopzondag in de binnenstad van Roosendaal. Ook nu weer lopen er veel pieten rond, waaronder muziekpieten, ballonpieten en snoeppieten. Het pietentreintje is er ook weer. Kinderen kunnen een gratis ritje maken. En natuurlijk kan de slaapkamer van Sinterklaas in de Passage worden bezocht. De muzikale noten én pepernoten worden aangeboden door de ondernemers van Collectief Roosendaal.