web analytics

Internetoplichters uit de regio lopen tegen de lamp

In een regionaal politieonderzoek naar een aantal oplichtingszaken op internet zijn ook twee Roosendaalse verdachtenn aangehouden. Zij worden verdacht van 14 oplichtingszaken voor bedragen tussen 110 euro en 256,50 euro. Hunn totale buit bedraagt ruim 2.123 euro. De verdachten zijn donderdag 13 juni aangehouden en verhoord. Na het verhoor zijn zij in vrijheid gesteld.

Andere verdachten komen uit Nieuw-Vossemeer en Bergen op Zoom. De man uit Bergen wordt verdacht van 14 oplichtingszaken voor bedragen variërend van 50 euro tot 487 euro, zijn totale buit is ruim 2800 euro. Hij moet zich nog komen melden voor het afleggen van een verklaring. Hij staat gesignaleerd als verdachte.

De verdachte uit Nieuw-Vossemeer is een 18-jarge knaap die verdacht wordt van 14 oplichtingszaken, voor bedragen variërend van 100 euro tot 456 euro, met een totale buit van bijna 2796 euro. Hij is in april van dit jaar al aangehouden en verhoord. De politie heeft een dossier opgemaakt en de officier van justitie gaat beslissen wat zij met de zaak gaat doen.

Politie, Openbaar Ministerie, Marktplaats, banken en internetserviceproviders werken samen aan het terugdringen van internetoplichting. Eén enkele aangifte biedt niet altijd genoeg aanknopingspunten om verder onderzoek te doen. Door het combineren van verschillende aangiften kan de politie soms makkelijker tot daders komen. Vandaar het advies om zeker aangefite te doen bij oplichtng.
4