web analytics

Inschrijving geopend voor ‘Tiny Oevers Vlietpark’ in Stadsoevers

Het project Stadsoevers biedt ruimte voor experimenteel wonen in Roosendaal. Er is een kavel vrijgemaakt tussen het Innovitapark en de Industriestraat. Daar komt een tiental zogenaamde tiny houses in het Tiny Oevers Vlietpark. De inschrijving voor pioniers is inmiddels opengesteld. De volwaardige, vrijstaande woningen van maximaal 50m2 bouwen en ontwerpen de kopers van de woonplek zelf. Op maandag 22 en dinsdag 23 juni zijn er informatieavonden.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven tot en met woensdag 1 juli 2020 via de website van Stadsoevers.

Nieuwe woonvormen

Wethouder Toine Theunis: ‘De wens voor nieuwe woonvormen- en alternatieve bouwwijzen ligt er al langer. Dat wordt nu werkelijkheid met Tiny Oevers Vlietpark. Er komt een duurzame plek voor innovatieve woonideeën, waar veel ruimte is voor nieuwe creatieve bouwwijzen. Een fantastische ontwikkeling’.

Volwaardig
Tiny houses zijn volwaardige, vrijstaande woningen van maximaal 50 m2 met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Een goede manier om klimaat- en toekomstbestendig te wonen. Rondom de tiny houses komt veel groen, ruige grassoorten gaan zorgen voor privacy. Daarnaast komt er een centrale ontmoetingsplek met werkruimte. De nieuwe bewoners krijgen veel vrijheid om hun woonplek vorm te geven.

Rezone
Rezone is door de gemeente gecontracteerd om de bouw van de tiny houses te begeleiden. Het bureau heeft veel ervaring met het opzetten van nieuwe woongebieden, waaronder Minitopia in Den Bosch. Via Rezone gaat het contact verlopen met de inschrijvers. Daarnaast beoordeelt het bureau de ideeën, coördineert het de wensen en regelt het praktische zaken zoals het aanvragen van een omgevingsvergunning. Het bureau fungeert als aanspreekpunt voor de toekomstige bewoners en de gemeente.

Inschrijven
Maandag 22 juni (op locatie) en dinsdag 23 juni (online) zijn er informatieavonden voor belangstellenden. Via de website van Stadsoevers kunnen geïnteresseerden zich daarvoor tot en met 18 juni aanmelden.Inschrijven voor een plek op Tiny Oevers Vlietpark kan tot en met woensdag 1 juli. Uiterlijk 15 juli wordt bekend wie de toekomstige bewoners van Tiny Oevers worden.

Stadsoevers
Tiny Oevers Vlietpark ligt in Stadsoevers. Een nieuw stuk stad met een innovatief en duurzaam karakter. Iets bijzonders voor alle Roosendaalers. TinyOevers ligt aan de Oostelijke Havendijk, naast het Innovitapark en het strand.

❯ Meer info op website Stadsoevers (PDF)

Informatieavonden en inschrijven
Maandag 22 juni (inloopbijeenkomsten op locatie tussen 18:00 en 21:00) en dinsdag 23 juni (online van 19:00 – 20:00) zijn er informatieavonden voor belangstellenden. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus wordt gevraagd je aan te melden tot en met 18 juni door Rezone te mailen via tanea@rezone.eu
Inschrijven voor een plek op Tiny Oevers Vlietpark kan tot en met woensdag 1 juli HIER AANMELDEN . 15 juli wordt bekend wie de toekomstige bewoners van Tiny Oevers worden. De eerste tiny houses kunnen nog dit jaar gebouwd worden.
❯ Zie ook website Stadsoevers

Illustratie boven: website Stadsoevers
.