web analytics

Inschrijving danswedstrijd Roosendaal Danst! opengesteld

Op zondagavond 24 september sluit het festival Roosendaal Danst! af met de danswedstrijd ‘Dansprijs’. Danstalenten met ambitie uit alle windstreken kunnen zich vanaf nu opgeven. De prijs voor de winnaar is een geldbedrag van  € 1.500.

De wedstrijd vindt, net als festival Roosendaal Danst!, voor de vierde keer plaats. Het is een initiatief van Stichting Roosendaal Danst! en CultuurCompaan om danstalenten de kans te geven zich te ontwikkelen.

CultuurCompaan stelt de geldprijs beschikbaar voor de winnaar. Met dit prijzengeld maakt de winnaar onder leiding van een professional een nieuwe choreografie. Deze choreografie is te zien tijdens de volgende editie van het festival.

 

Alle stijlen, alle leeftijden

Dansers in alle stijlen en van alle leeftijden zijn welkom; solisten, duetten en grote dansgroepen. De maximale lengte van de dansact is voor iedere deelnemer acht minuten. Decors zijn
toegestaan als de opbouw niet langer dan vijf minuten duurt. ‘Dansers sturen vooraf hun muziek toe. Als de informatie niet tijdig binnen is, vervalt je inschrijving’, meldt de organisatie.  Deelname aan de wedstrijd is geheel gratis.

Voor 4 september

Deelnemers kunnen zich vóór 4 september aanmelden via het inschrijfformulier op de website via http://www.roosendaal-danst.nl/dansprijs/ Hier is ook meer informatie te vinden. Inschrijfformulieren die  niet compleet is, worden niet in behandeling genomen.

Voorrondes op 24 september

De voorrondes zijn op zondag 24 september in de middag in de grote zaal van De Kring. Een deskundige jury onder leiding van Nishant Bhola (World of Dance) maakt aan het einde van de middag de finalisten bekend. Aansluitend vindt de spetterende finale plaats. Zowel de voorrondes als de finale zijn gratis te bezoeken in de grote zaal van De Kring.

>> Website Roosendaal Danst!