web analytics

Injectie van half miljoen voor duurzaamheid wijkhuizen, sportclubs en scouting

Ook de wijk- en buurthuizen, scoutingaccomodaties en een viertal sportverenigingen uit Roosendaal krijgen in de toekomst een duurzaamheidslabel. Ze kunnen aan de slag met het nemen van maatregelen om hun gebouwen energiezuinig en ‘schoner’ te maken. Zij gaan dat doen met het geld uit het duurzaamheidsfonds van de gemeente Roosendaal. ‘De effecten zijn groot’, aldus de gemeente.

Door zonnepanelen, elektrische boilers en ledverlichting op de gebouwen aan te brengen, besparen de wijk- en buurthuizen jaarlijks € 45.000 op hun energiekosten. Dit brengt een forse lastenverlichting voor met zich mee.

Future Proof
Wethouder Toine Theunis: “Deze financiële injectie om de wijk-, buurthuizen en de clubs energiezuinig en ‘schoner’ te maken pas helemaal in het duurzaamheidsprogramma Roosendaal Future Proof. De raad van de gemeente Roosendaal heeft in 2017 gevraagd om stappen te nemen om wijk- en buurthuizen en andere clubs ook te verduurzamen. Wij zijn dan ook erg blij dat we nu tot actie kunnen overgaan”.

Zelf beheren
Het duurzaamheidsfonds bevat 500.000 euro. Verenigingen kunnen een beroep op het fonds doen voor maatregelen die een terugverdientijd van 20 jaar of korter hebben. Voor het realiseren van de duurzaamheidsmaateregelen zijn de verenigingen en wijk- en buurthuizen zelf verantwoordelijk. Ze gaan de voorzieningen ook zelf als eigenaar beheren.