web analytics

Info-avond over werk aan ‘uitlopers’ Nieuwe Markt (25 juni)

Op maandagavond 25 juni is er in Parrotia aan de Markt een informatieavond over de werkzaamheden in het centrum van Roosendaal aan de ‘aanloopstraten’ oftewel de ‘uitlopers’ van de Nieuwe Markt. Die krijgen dezelfde uitstraling als de Nieuwe Markt. De week na de info-avond wordt met het werk begonnen.

De klus wordt in vijf fases uitgevoerd. Begonnen wordt op 2 juli met het gedeelte van de Nieuwe Markt bij de ingang van de parkeergarage. Als laatste wordt de aansluiting van de Laan van België (bij de Hema) aangepakt. Dat wordt volgend voorjaar. Ook Tussen de Markten, het zogeheten Jan-Snelstraatje en de aansluiting vanuit de Dr. van Dregtstraat horen bij de werkzaamheden. Dat gebeurt aan de hand van de volgende planning:

Planning
Fase 1: start 2 juli – Nieuwe Markt Oost, ingang parkeergarage. Hier wordt ook een luifel over de lengte boven het winkelgedeelte aan de rechterzijde, gezien vanaf de Nieuwe Markt, geplaatst. Ook de ingang van de parkeergarage wordt aangepakt.
Fase 2: Start midden augustus – Tussen de Markten.
Fase 3: start nog niet bekend – Aanloopstraat Dr. Van Dregtstraat
Fase 4: start begin januari 2019 (onder voorbehoud) – aanloopstraat Raadhuisstraat
Fase 5: start begin maart 2019 (onder voorbehoud) – aanloopstraat Laan van België

Centrumring
Het eerste deel van de werkzaamheden wordt gecombineerd met het werk aan de Centrumring. Dat is afgestemd met Collectief Roosendaal. Gestart wordt op maandag 2 juli bij de ingang van de parkeergarage de Nieuwe Markt. ‘Daar is bewust voor gekozen. Zo voorkomen we langere afsluitingen en overlast voor omwonenden en weggebruikers’, aldus de gemeente.

Daarna volgen de andere aanloopstraten. Naar verwachting is het hele project dan eind april 2019 klaar. Het werk wordt uitgevoerd door aannemer Schapers & Zn. B.V.

Foto boven: Art-impression website gemeente Roosendaal: gedeelte Nieuwe Markt naast inrit parkeergarage, gezien vanuit de Nispensestraat.

Zie ook:
❯ Ook nieuwe bestrating uitlopers Nieuwe Markt (26-11-2017)


Uitloper Nieuwe Markt, op de kop van de inrit parkeergarage (art-impression website Gemeente Roosendaal)