web analytics

Info-avond over de pedagogische kant van sport

Op dinsdagavond 2 oktober is in de kantine van BSC op Sportpark Vierhoeven een informatieavond van de Roosendaalse Uitdaging om trainers/coaches en bestuurders van sportvereningen tegemoet te komen en handvatten te geven met betrekking tot de pedagogische kant van sport.

Er zal gesproken worden door Stichting Paul en er kan worden deelgenomen aan een van de drie workshops: iCoachKids, Pubers ontrafeld en Trainen en begeleiden van sporters met autisme. Om deel te nemen aan deze informatieavond, is inschrijving verplicht. Inschrijven kan via gert@roosendaalseuitdaging.nl Het programma begint om 19:00 uur en duurt tot ongev eer 22:40 uur.

Invloed

‘De invloed van sport reikt verder dan het sportveld. In de sport leren kinderen, jongeren en volwassenen om samen te werken, rekening te houden met anderen, door te zetten en zich aan regels te houden. Dat in combinatie met het grote bereik – circa drie kwart van alle jeugd in Roosendaal is lid van een sportvereniging – maakt dat vooral de georganiseerde verenigingssport grote invloed heeft op het opvoeden en opgroeien van (kwetsbare) kinderen en jongeren’, aldus de Roosendaalse Uitdaging in de inleiding.

Workshops
De Workshop ‘iCoachKids’ wordt verzorgd door Dr. Nicolette Schipper-van Veldhoven, Lector Sportpedagogiek aan de Hogeschool Windesheim Zwolle, de workshop ‘Pubers ontrafeld’ door Joyce Jongeneelen, orthopedagoog en Registerpsycholoog NIP/Kinder & Jeugd bij Trivers en de workshop Trainen en begeleiden van sporters met autisme’’doort Demy Weertman en Mandy Buijs van Sport Service Noord Brabant in samenwerking met Richard de Witte van Autisme Informatie Centrum Roosendaal.

❯ Meer info op Facebook/Evenementen