web analytics

Info-avond op 14 dec over ‘Roosendaal On Stage’

In voorbereiding op de derde ‘Roosendaal On Stage’, het Beroepenfeest voor vmbo-leerlingen, is er donderdag 14 december vanaf 17:00 uur een informatiebijeenkomst voor alle deelnemers bij de Sfeerhaven aan de Westelijke Havendijk 10 in Roosendaal. Het Beroepenfeest zelf is op 18 januari, met daarna op 30 januari de Doe-dag.

Inmiddels hebben zich al ruim 234 professionals (die 181 beroepen vertegenwoordigen) aangemeld voor Roosendaal On Stage. Dat betekent dat (al) 127 bedrijven uit Roosendaal bij het Beroepenfeest betrokken zijn.

‘Voor de duidelijkheid: deze groep jongeren zoekt momenteel nog geen baan, maar wil wel graag meer weten over de mogelijkheden bij de bedrijven en de vakken die zij vertegenwoordiger’, benadrukt de organisatie. ‘Dus het argument ‘Wij zoeken geen mensen’ is niet van toepassing om niet mee te doen’.

Voor het Beroepenfeest worden met name nog ICT-ers, kappers, schoonheidsspecialisten, artsen, advocaten en beveiligingsbedrijven gezocht. Wie wat wil vertellen over zijn/haar beroep, kan contact opnemen met de organisatie via website www.roosendaalonstage.nl Aanmelden voor de informatie-bijeenkomst kan via mail@roosendaalonstage.nl Vmbo-leerlingen zorgen daar voor een hapje en een drankje.

Succes
De eerste en tweede editie waren een groot succes. Begonnen werd met ruim 150 professionals uit ruim 70 bedrijven. Vorig jaar spraken bijna 600 vmbo-leerlingen met ruim 200 beroepsbeoefenaars. Nu al hebben al 234 beroepsbeoefenaren uit 127 bedrijven zich gemeld. Deelnemende scholen zijn Da Vinci College, Prinsentuin Oudenbosch, Gertrudiscollege en Jan Tinbergen College.

Uitval voorkomen
Het project houdt in dat vmbo-leerlingen de kans krijgen om tijdens een persoonlijke ontmoeting kennis te maken met het bedrijfsleven en een match te maken met beroepsbeoefenaren, om tijdens de Doe Dag te ervaren wat werken bij hen inhoudt en wat er aan mogelijkheden is qua functies, opdat ze uiteindelijk een betere profielkeuze kunnen maken. ‘En daardoor voorkomen we uitval op het MBO’, is het doel van ‘Roosendaal On Stage’.

Foto boven: Voor vmbo-leerlingen is er 18 januari weer het Beroepenfeest ‘Roosendaal On Stage’

❯ Website Roosendaal On Stage