web analytics

Inbrekers in Stampersgat op heterdaad aangehouden

In Stampersgat zijn in de nacht van woensdag op donderdag 22 november twee mannen op heterdaad aangehouden voor poging inbraak bij een bedrijf. Het tweetal kwam uit Bleskensgraaf (39) en Dordrecht (37).

De eigenaar van het bedrijf aan de Dennis Leestraat werd rond 23.25 uur gealarmeerd dat er mogelijk personen op zijn terrein liepen. Hij waarschuwde de politie en deed een bericht uit op de buurtpreventie app-groep. Hierop kwamen direct buurtbewoners ter plaatse en zij hebben post gevat op de uitvalswegen bij het bedrijf om mee uit te kijken naar de verdachten.

Agenten zagen in de omgeving in de Beetwortelstraat een bestelauto staan. In de auto lag een kniptang en die is in beslag genomen. Op de Suikersingel troffen zij een man aan en die is gearresteerd. Ondertussen was ook een politiehond ingezet om in de omgeving rond het bedrijf te speuren naar inbrekerswerktuig. Politiehond Zorro vond verstopt in het water tussen het riet bij de Dintel de tweede verdachte.

De man liep hierbij een kleine verwonding in zijn arm op. Een arts heeft hem behandeld en daarna kon hij overgebracht geworden naar een politiecel. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. Het gaat om een 39-jarige man uit Bleskensgraaf en een 37-jarige man uit Dordrecht.