web analytics

In Westrand twee mannen aangehouden met drugs op zak

Agenten hebben vrijdagavond 9 juli rond 21:00 uur in de Jan Vermeerlaan en in de Van Goghlaan twee mannen aangehouden die (vermoedelijk) drugs op zak hadden. Een van de mannen kon na een korte achtervolging te voet in de Jan Vermeerlaan worden opgepakt. De man die in de Van Goghlaan werd aangehouden, had een gripzakje cocaïne en 400 euro bij zich.

Surveillerende agenten zagen op vrijdag 9 juli rond 21.00 uur een auto rijden op de Jan Vermeerlaan. Bij het zien van de politie verhoogde de bestuurder zijn snelheid en leek hij er vandoor te willen gaan.

Verderop in de straat stopte de auto plots en stapte de bijrijder uit en rende weg. Een van de agenten zette te voet de achtervolging in en kon de man, een 22-jarige Roosendaler, aanhouden. In de omgeving werd een zak met vermoedelijk drugs gevonden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Van Goghlaan
Twee andere agenten die poolshoogte kwamen nemen na de aanhouding van de eerste verdachte, werden aangesproken door een buurtbewoner. Deze gaf aan dat hij, kort na de aanhouding, twee mannen had zien lopen op de Jan Vermeerlaan. In zijn ogen gedroegen ze zich verdacht.

Dankzij een signalement van de man konden de agenten in de Van Goghlaan twee mannen staande houden. Een van de mannen, een 21-jarige Roosendaler, kon zich niet legitimeren. Ook bleek hij een zakje met mogelijke cocaïne in zijn handen vast te hebben. De man is direct aangehouden. Op het politiebureau bleken in het zakje zogenaamde ponypacks te zitten met in totaal 5 gram cocaïne. Ook had de man ruim 400 euro aan contact geld op zak. De drugs en het geld zijn in beslag genomen de verdachte is ingesloten in een cel.