web analytics

In Roosendaal nu ook Volwassenenfonds Sport & Cultuur

De gemeente Roosendaal is de eerste gemeente in Noord-Brabant die aansluit bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het fonds maakt sport en cultuur mogelijk voor mensen die rond het bestaansminimum leven. Het Volwassenenfonds is een welkome aanvulling op het bestaande meedoen-aanbod in de gemeente. Sportservice Noord-Brabant voert de regeling vanaf vandaag, 1 oktober, uit.

Niet vergeten
“Door aan te haken bij het Volwassenenfonds dragen we actief bij aan een gezond en gelukkig leven van de inwoners van onze gemeente”, zegt wethouder Klaar Koenraad. “Als je kijkt naar sport en cultuur, dan zijn er voor kinderen en jongeren al diverse regelingen. Ik ben blij dat we nu ook zo’n regeling voor volwassenen hebben. Deze groep mogen we natuurlijk niet vergeten!”

Meer informatie
Hoe men zich kan aanmelden wordt hieronder vermeld. Wie eerst wat meer informatie krijgen kan ook: op maandag 12 oktober van 15.00 tot 16.00 uur organiseert Demy Weertman van Sportservice Noord-Brabant een digitale informatiesessie via MS Teams. Tijdens deze sessie licht zij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur toe en beantwoordt zij eventuele vragen. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar d.weertman@ssnb.nl onder vermelding van naam, functie/organisatie en e-mail adres.

Iedereen
Sporten of bezig zijn met een creatieve hobby als schilderen, theater of beeldende kunst, heeft een bewezen positief effect op de gezondheid. Te veel mensen hebben daar echter geen geld voor, waardoor zij niet mee kunnen doen. Het Volwassenenfonds Sport &Cultuur is in het leven geroepen om hen hierbij te ondersteunen.

Aanvragen: zo werkt het
– Wil je graag op voetbal, hockey of een andere sport?
– Of heb wil je graag gaan schilderen, muziekles volgen of iets anders creatiefs doen?
– Maar heb je daar geen geld voor?
– Ben je 18 jaar of ouder?
– En is jouw inkomen maximaal 120% van het minimum?

– Ga naar www.volwassenenfonds.nl en:
– klik bij ‘deelnemers’ op de knop ‘Ja graag!’
– ga naar ‘zoek jouw intermediair’, kies in de lijst Roosendaal en klik op ‘vind gemeente’
– je ziet nu het aanbod. Maak je keuze en dien in.
– Is jouw aanvraag goedgekeurd? Dan krijg je een bevestiging. Het lesgeld en/of de materialen worden betaald uit het fonds. En je kunt aan de slag!

Duurzame aanpak
Eerder dit jaar maakte wethouder Klaar Koenraad de vernieuwde duurzame aanpak van de armoedeproblematiek in Roosendaal bekend. Aan de hand van zes themalijnen wordt ingezet op het hervinden van het zelfvertrouwen, veerkracht en zelfregie bij inwoners in armoede. Het Volwassenenfonds past in deze aanpak.