web analytics

‘In Roosendaal maar in 1 procent van de woningen glasvezel’

In Roosendaal heeft slechts 1 procent van de woningen toegang tot glasvezel internet. Dat blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau Stratix dat jaarlijks onderzoek doet naar de breedbanddekking in Nederland. ‘Hiermee loopt Roosendaal en omgeving flink achter op het landelijk gemiddelde van 38%. De verwachting is dat met name het buitengebied de komende 2 jaar in rap tempo toegang krijgt tot glasvezel. Het stedelijk gebied laat nog wat langer op zich wachten’.

Het aantal glasvezelaansluitingen in Nederland is de laatste jaren flink gegroeid. Onlangs werd in Aalten (Gelderland) de 3 miljoenste aansluiting aangelegd. Nederland telt ongeveer 8 miljoen huishoudens. Daarvan hebben er zo’n 3 miljoen (38%) toegang tot glasvezel internet. 5 miljoen woningen zijn nog niet aangesloten op glasvezel, en maken nog gebruik van de coax-kabel of ADSL.

Glasvezelbedrijven focussen zich de afgelopen jaren met name op de buitengebieden. Ook in Roosendaal staan ontwikkelingen op dit terrein op stapel voor buitengebieden.

De aanleg van nieuwe glasvezelaansluitingen gaat in het stedelijk gebied een stuk trager. ‘Dat komt omdat de noodzaak hier een stuk kleiner is. De huidige kabelaansluiting is vaak snel genoeg waardoor de roep om glasvezel minder aanwezig is. Experts denken dat het nog wel 10 jaar kan duren voordat ook de stedelijke gebieden volledig om zijn naar glasvezel’.

Bron: Internethunter.nl