web analytics

In Roosendaal ‘grenzeloze wandeling’ in kader van Match-dag (20 sept)

Op donderdag 20 september worden werkgevers en werkzoekenden in 16 gemeenten dichter bij elkaar gebracht tijdens de Match van West-Brabant. In Roosendaal maken statushouders uit Syrië en Eritrea ’s middags samen met werkgevers een ‘grenzeloze wandeling’.

Tijdens de wandeling leren werkgevers meer over de achtergrond en afkomst van de statushouders en krijgen statushouders meer zicht op onze Nederlandse werkcultuur: de baas met ‘je’ aanspreken, een standaard 40-urige werkweek en op de fiets naar je werk.

Het evenement is een samenwerking tussen alle regio’s van het WerkgeversServicepunt West-Brabant, gemeenten, de WVS en het UWV. In de regio Hart van West-Brabant staan speedmeets, een prettig gesprek en een grenzeloze wandeling op het programma.

Film in Etten-Leur
Bij het Trivium in Etten-Leur gaat tijdens de ‘Mix & Match’ een korte film in première waarbij West-Brabantse werkgevers aan de aanwezige werkzoekenden laten zien welke banen de branches schoonmaak & thuiszorg, logistiek & productie, groen en dienstverlening te bieden hebben. Vervolgens kunnen werkzoekenden tijdens speedmeets meteen met bedrijven in gesprek over de invulling van vacatures.

Prettig gesprek in Rijsbergen
Een ontmoeting tussen werkgevers en werkzoekenden zonder cv’s en vacatures, maar gewoon van mens tot mens. Zo ontstaat een prettig gesprek. Werkgevers krijgen de uitdaging om te kijken naar mogelijkheden en talenten van de werkzoekenden en daarvoor passende taken binnen zijn/haar bedrijf of het netwerk aan te bieden. Voor de werkzoekenden is het de kunst om zijn/haar ‘pitch’ zo goed mogelijk te doen.

Wanneer: dinsdag 7 juli 2020 @ 20:00
Waar: Carillon Sint Janskerk, Markt

Zomeravond beiaardconcert Zomeravondklokken klinken vanaf de St. Jan. Concert door Joost van Balkom uit Den Bosch. De beiaardconcerten zorgen voor