web analytics

In blokkendoos tegenover stadion ‘inpakker webshops’

In de blokkendoos die momenteel aan de Borchwerf tegenover het stadion in Roosendaal verrijst, komt (onder andere) een bedrijf dat ‘miljoenen pakjes voor honderden webshops’ per jaar kan verwerken. Dat heeft het bewuste bedrijf, Active Ants, vandaag bekend gemaakt. Het gaat 20.000 vierkante meter in het complex in Roosendaal huren.

Oplevering in juni
Het complex wordt door VGP Parks ontwikkeld op het terrein dat voorheen van de Suiker Unie was, maar altijd braak heeft gelegen. Een groot bord aan de wegkant van het bouwterrein geeft aan dat er units van 1000 tot 50.000 vierkante te huur zijn. De bedoeling is dat het complex in juni 2020 wordt opgeleverd.

Derde kwartaal
Active Ants wil er het ‘meest efficiënt e-fulfilment warehouse van Europa’ gaan huisvesten. Verwacht wordt dat het bedrijf in het derde kwartaal van 2020 met haar activiteiten in Roosendaal kan beginnen. Active Ants heeft in Nieuwegein een semi-geautomatiseerd magazjn, maar in Roosendaal wordt een nieuwe manier van ‘orderpicken’ wordt geïntroduceerd en van verschillende robot technologieën en artificiële Intelligentie gebruik wordt gemaakt, waardoor alles nog efficiënter kan zijn.

MSC Etten-Leur verhuist
Overigens heeft Active Ants vorige maand concurrent MCS fulfilment uit Etten-Leur overgenomen. Dat blijkt geen toeval. ‘We gaan alle activiteiten van MCS verhuizen naar het nieuwe pand in Roosendaal. Hiermee gaan we direct een hogere efficiency bereiken op deze orders en is de nieuwe site in Roosendaal al een stukje gevuld’, aldus de directie.

Foto boven: bron website Active Ants

❯ 17-07-2019: Skelet van palen bij stadion op Borchwerf