web analytics

Hurks-invloed ook in Scotland te zien

De invloed van de Roosendaalse architect Jacques Hurks valt niet te onderschatten. Zijn bijzondere ideeën en de fantastische vormen die hij gebruikte in zijn bouwwerken zijn tot op de dag van vandaag een inspiratie voor andere architecten. En dat beperkt zich niet tot West-Brabant, zelfs niet tot Nederland. Ook in Schotland.

Drie jaar geleden heeft het Schotse architectenbureau McInnes Gardner in Glasgow met project ArcHouse de British Home Award van The Sunday Times gewonnen. De inspiratie kwam van de Hurks villa aan de St. Marinusstraat 9 in Rucphen.

Het eerste wat opvalt bij dit ontwerp is het gebruik van het typische Parabooldak. Van dit winnende design is een animatie gemaakt: https://youtu.be/6_wexI3XKbc

Foto: Project ArcHouse, foto McInnes Gardner

In het kader van de Hurks-expositie in Roosendaal staan er nog enkele activiteiten op het programma:

– 2 juni, wandeling Roosendaalse Stationsbuurt. Architect Vic Wendel neemt belangstellenden mee op een wandelin langs Hurkshuizen. De Ludwigstraat is een van de meest bekende straten waar veel Hurkshuizen te vinden zijn. Hurks zelf woonde ook in deze straat, in een huis van eigen hand.
– T/m 3 juni, tentoonstelling De Amsterdamse School in West-Brabant, bouwen met Jac. Hurks in het Tongerlohuys.
Openingstijden Tongerlohuys: dinsdag tot en met zondag van 13.30 uur tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie en de actuele openingstijden en toegangsprijzen op www.tongerlohuys.nl