web analytics

Huiseigenaren in Roosendaal aan de slag met ‘duurzame’ waardebonnen

De eerste huiseigenaren in Roosendaal hebben hun twee waardebonnen van 70 euro van de gemeente inmiddels ontvangen en zelfs al besteed. Dezer dagen krijgen alle huiseigenaren in de gemeente Roosendaal die waardebonnen, waarmee ze energiebesparende producten kunnen kopen bij (lokale) bouwmarkten en webwinkels.

Met een van de bonnen kan voor 70 euro LED-verlichting worden gekocht, met de andere bon ook andere artikelen. Op deze manier wil de gemeente haar inwoners helpen duurzamer te wonen. Daarbij wordt nauw samengewerkt met ‘Winst uit je woning’. Op de website www.winstuitjewoning/Roosendaal kunnen woningeigenaren alle informatie vinden over de actie.

Verzilveren
Beide waardebonnen kunnen worden verzilverd door de producten aan te schaffen en het aankoopbewijs te bewaren. Het aankoopbewijs kan vervolgens, samen met de persoonlijke code, worden ingevoerd op www.winstuitjewoning.nl. Na controle ontvangen inwoners het bedrag terug op hun bankrekening. Op www.winstuitjewoning.nl en in een bijbehorende folder staat een overzicht van de energiebesparende producten waarvoor inwoners de waardebonnen kunnen gebruiken. De actie loopt t/m 31 maart 2021. Er wordt een maximaal budget gehanteerd door de gemeente, er geldt het principe op = op.

Boxen
Overigens maakt ‘Winst uit je woning’ het de huiseigenaren nog makkelijker om hun waardebonnen te verzilveren. De webshop heeft een aantal besparende artikelen geselecteerd die diret met de bonnen kunnen worden afgerekend, door de persoonlijke code van de waardebon in te tikken. Er wordt dan gecontroleerd of de deelnemende gemeente nog voldoende budget heeft, en als dat het geval is worden de bestelde artikelen (gratis) thuisgestuurd. Er kan onder andere gekozen worden uit verscheidene boxen die artikelen tot het genoemde bedrag van 70 euro bevatten.

Nog meer mogelijkheden
Inwoners kunnen, naast de waardebonnen, ook gebruikmaken van de grootschalige advies- en inkoopactie. Deze actie geldt voor energie besparende maatregelen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++-glas en zonnepanelen. Hierover ontvingen inwoners eerder deze maand al een brief. Aanmelden hiervoor kan tot 1 januari 2021 via www.winstuitjewoning.nl

Winst uit je woning
Winst uit je woning helpt woningeigenaren al negen jaar bij het verlagen van hun energierekening door op zeer grote schaal isolatiemateriaal en zonnepanelen in te kopen. Door deze inkoop bij lokale partijen te doen, zorgt Winst uit je woning voor een stimulans van de lokale economie.

Duurzaam Roosendaal
‘Roosendaal wil een duurzame stad zijn, voor nu én voor de generaties na ons. Een groene, gezonde, en welvarende stad voor iedereen die hier woont, werkt of op bezoek komt. We investeren op natuurlijke momenten, en doen dan wat kan. Dat doen we in het groot, met bijvoorbeeld de renovatie van buurten met sociale huurwoningen aan warmtepompen en verduurzamen van woningen. En “in het klein”, door inwoners te vragen op momenten dat ze toch investeren in hun tuin of hun huis, dat dan ook gelijk duurzaam te doen. En daar willen we graag bij helpen. Deze actie is daar een mooi voorbeeld van’, aldus de gemeente.

Foto boven: Samen met een brief van de gemeente en een flyer van ‘Winst uit je woning’ met uitleg over de mogelijkheden en voorwaarden, krijgen huiseigenaren deze twee waardebonnen van 70 euro.