web analytics

Hospice Roosdonck houdt open dag op zaterdag 12 oktober

Op zaterdag 12 oktober, op de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg, kan iedereen die belangstelling heeft een kijkje nemen in Roosdonck, een hospice van en voor de regio Roosendaal. De open dagis van 13.30 tot 16.30 uur in het hospice aan de Kalsdonksestraat 89a in Roosendaal.

In Roosdonck staan privacy, rust, veiligheid, warmte en kwaliteit van leven voorop. De locatie is inmiddels zeven jaar open.

Rondleidingen
Op de open dag zijn er rondleidingen en kunnen bezoekers zich laten informeren over het verblijf in het hospice. Er wordt dit jaar aandacht besteed aan complementaire zorg, waar geuren en oliën verlichting kunnen bieden bij pijn en andere klachten.

Ook kan men zien hoe beeld en geluid voor ontspanning kunnen zorgen in de stilteruimte. Een ander belangrijk element in het hospice is de aandacht voor naasten. Op de open dag kan men een kijkje nemen in de waakkast. Daar zijn zogeheten ‘waakmanden’ met bijvoorbeeld cd’s, puzzelboekjes en een deken om de lange waakuren door te komen. Rituelen zijn op Roosdonck ook erg belangrijk. Vrijwilligers en medewerkers vertellen er graag over.

Actief in Roosdonck
In Roosdonck is een actief en betrokken team van vrijwilligers. Geïnteresseerden in vrijwilligerswerk kunnen tijdens de open dag van de vrijwilligers horen hoe zij het werken in het hospice ervaren. Tijdens de open dag is de speciale Roosdonck-postzegel weer te koop, waarvan de opbrengst ten bate van Roosdonck komt.

Ook is het boekje ‘Het leven dat je achterlaat’ met persoonlijke verhalen en korte gedichten van specialist ouderengeneeskunde Ronald van Nordennen te koop. Een deel van de opbrengst hiervan is ook bestemd voor het hospice.