web analytics

Hospice Roosdonck houdt open dag op 13 oktober

Op zaterdag 13 oktober, de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg, kan iedereen tussen 13:30 – 16:30 uur een kijkje nemen in Hospice Roosdonck aan de Kalsdonksestraat 89a in Roosendaal. Roosdonck, dat nu zes jaar in gebruik is, is een hospice van en voor de regio Roosendaal. ‘Een mooie locatie, waar privacy, rust, veiligheid, warmte en kwaliteit van leven voorop staan’.

Op de open dag organiseert Roosdonck rondleidingen en kunnen bezoekers informatie ontvangen over het verblijf in het hospice. Er wordt dit jaar speciaal aandacht besteed aan complementaire zorg, waardoor geuren, oliën en visualisatie verlichting kunnen bieden bij pijn en andere klachten.

Naasten
Een ander belangrijk element in het hospice is de aandacht voor naasten. Op de open dag kan men een kijkje nemen in de waakkast met ‘waakmanden’ met bijvoorbeeld cd’s, puzzelboekjes en een deken om de lange waakuren door te komen.

Roosdonck mag rekenen op een actief en betrokken team vrijwilligers. Belangstellenden voor vrijwilligerswerk kunnen van andere vrijwilligers horen hoe zij het werken in het hospice ervaren.

Postzegel en boekje
Op de open dag is de speciale Roosdonck-postzegel weer te koop, waarvan de opbrengst ten bate van Roosdonck komt. Ook is het boekje ‘Het leven dat je achterlaat’ met persoonlijke verhalen en korte gedichten van specialist ouderengeneeskunde Ronald van Nordennen te koop, waarvan een deel van de opbrengst bestemd is voor Roosdonck.

Foto boven: Roosdonck aan de Kalsdonksestraat 89a in Roosendaal.