web analytics

Hooihuis en 3W’s openen pop-up terras op wei aan de Molenstraat

Cafe De Drie Weesgegroetjes uit de Molenstraat en restaurant Hooihuis aan de Stok openen vanaf 5 juni een pop-up terras op de wei aan de Molenstraat 18 in Roosendaal. Dat is bij het recent verbouwde Koetshuis. Het tijdelijk terras wordt uitgebaat onder de naam ‘Weij’.

Het draait in deze corona-tijd veelal om creativiteit. Uit die gedachte hebben ‘het kleinste café’ en ‘het grootste restaurant’ van Roosendaal samen een concept bedacht: de wei van het Koetshuis in de Molenstraat biedt de mogelijkheid om op een natuurlijke wijze veilige afstand te behouden, zonder het gevoel van afstand te creëren.

Spannend
‘De Drie Weesgegroetjes kan de komende maanden met de huidige richtlijnen onmogelijk open en het Hooihuis heeft enorm veel medewerkers die, vanwege de opgelegde beperkingen, niet aan het werk kunnen. Daarnaast is het moment dat de horeca tegelijkertijd weer zijn deuren opent best een beetje spannend vanwege de mogelijke drukte. Met de veiligheid binnen de stad en de behoefte naar een plek om met gepaste afstand toch een gevoel van het samen zijn te creëren, is het pop-up terras Weij ontstaan’, aldus de uitbaters.

Co-creatie
‘Het is een co-creatie tussen het cafe dat als geen ander weet hoe je ook piepklein ‘groots’ kunt genieten en het restaurant dat met hun seizoensgerichte gerechten meebeweegt met de natuur. Het uitgesproken nostalgische interieur vanuit de rijke creatieve geschiedenis van De Drie Weesgegroetjes in een natuurlijke buitenomgeving. Denk aan picknicktafels en gezellige kleden met kussens op grond tussen het groen van de weide. Kortom; een kleurrijke plek waar van alles te zien is en gasten kunnen genieten van gerechten van het Hooihuis geïnspireerd door de zomer. Daarnaast biedt deze co-creatie mogelijkheden om het concept de gehele zomer creatief in beweging te houden’.

Ideeën
De eigenaren staan open voor creatieve ideeën van inwoners en ondernemers uit de omgeving om de wei om te toveren tot een plek waar men ondanks de maatregelen even volledig kan ontspannen en genieten. Gedurende de maanden juni, juli en augustus hebben gasten de mogelijkheid om op een natuurlijke veilige afstand gezellig te lunchen, dineren en te borrelen.

Openingstijden
Weij is vanaf 5 juni elke dag bij goed weer open van 11.00 uur foto 22.00 uur. In de weekenden van 11.00 uur tot 00.00 uur. Het motto van Weij: ‘Weij, (s) maken het samen!’

Foto boven: Google Maps