web analytics

Honden-workshop/wandeling op Visdonk (22 april)

Op zondag 22 april organiseert Natuurmonumenten op landgoed Visdonk bij Roosendaal een speciale wandeling voor hondenliefhebbers. Deelnemers gaan met hun hond samen op pad met de boswachters Wilton de Dooij en Bianca de Craen van Natuurmonumenten. Bianca is tevens gediplomeerd instructeur en gedragstherapeut voor honden.

Onderweg krijgt men op speelse wijze tips voor een actieve wandeling met de hond aan de lijn. ‘Je krijgt meer inzicht in het gedrag van je hond en hoe je je hond een uitdagende wandeling kan bieden aan de lijn. Een unieke belevenis voor jou en je hond! Ook kom je meer te weten over de natuur van Visdonk’, aldus Natuurmonumenten.

De wandeling duurt twee uur en start om 10.00 uur bij het T-Huis Visdonk. Wie wil meedoen, kan zich ❯ HIER op de website van Natuurmonumenten aanmelden. De kosten bedragen 25,00 euro, voor leden 20,00 euro.

‘Deze wandeling is een bewustwording voor hondeneigenaren dat aangelijnd wandelen met je hond heel erg leuk kan zijn. Laat je inspireren op zondag 22 april’, zo luidt de aanbeveling van Natuurmonumenten.

Loslooproute
Op Visdonk zijn honden overal welkom als ze aangelijnd zijn. Natuurmonumenten heeft ook een speciale loslooproute voor honden aangelegd en een hondenspeelveld ingericht waar honden heerlijk kunnen ravotten. Op het landgoed is via panelen en bebording duidelijk aangegeven waar de hond aan de lijn moet en waar de loslooproute en het speelveld is.

Kwetsbaar
‘Het is belangrijk dat bezoekers zich aan deze regels houden en hun honden alleen los laten lopen op plekken waar het toegestaan is. Niet alleen voor de kwetsbare natuur, maar ook voor andere bezoekers. De boswachters van Natuurmonumenten controleren ook op naleving van de regels met betrekking tot honden op Visdonk’, aldus Natuurmonumenten.

Foto boven: © Natuurmonumenten – Jorrit t Hoen