web analytics

Hond bijt man bij verkeersruzie in Nispensestraat – hond in beslag genomen

In de Nispensestraat in Roosendaal is zaterdagmiddag 16 september een 38–jarige man uit Roosendaal in de Nispensestraat aangehouden. Hij zou een 31-jarige plaatsgenoot hebben bedreigd en mishandeld. Aan dit incident is een verkeersruzie vooraf gegaan.

Omstreeks 15.00 uur reed het slachtoffer met zijn gezin de Nispensestraat in, waar een busje midden op de straat stil stond. Het voertuig reed vervolgens naar achteren richting een parkeervak en dreigde tegen de auto van het slachtoffer aan te rijden. Deze claxonneerde en reed snel achteruit om een botsing te voorkomen.

Toen het busje in het parkeervak stond, wees het slachtoffer met zijn vingers naar zijn ogen om de bestuurster er op te attenderen dat zij beter uit moest kijken. Dat was niet naar de zin van de manlijke bijrijder. Deze stapte boos uit. Het slachtoffer kwam ook uit zijn auto en zag dat de man een grote hond uit zijn auto haalde.

Volgens het slachtoffer werd de hond door zijn baas opgehitst om hem te pakken. Het dier beet hem in zijn arm. Ook zou de man hem bedreigd hebben met een honkbalknuppel. Inmiddels had het slachtoffer contact met de meldkamer van de politie. De bestuurster van het busje had er kennelijk genoeg van en reed weg, maar werd al snel staandegehouden door gearriveerde agenten.

De verdachte werd voor verhoor meegenomen naar het bureau, waarna hij weer naar huis mocht. De hond is na overleg met de officier van justitie in beslag genomen. Ook moest de honkbalknuppel ingeleverd worden. Zowel het slachtoffer als de bestuurster van het busje hebben aangifte gedaan. Eerstgenoemde heeft zijn bijtwond laten behandelen bij de spoedeisende hulp in het ziekenhuis. Van de zaak is proces-verbaal opgemaakt.