web analytics

‘Hinder’ bij de parkeergarage Nieuwe Markt begonnen

De gemeente Roosendaal heeft niet voor niets gewaarschuwd voor ‘verkeershinder’ bij de parkeergarage Nieuwe Markt. Op maandag-marktdag in Roosendaal wil het wel eens wat drukker zijn in de parkeergarage Nieuwe Markt, en zo’n dag was het maandag 2 juli, de eerste dag dat er maar één inrit beschikbaar was vanwege werkzaamheden bij de ingang.

Normaal zijn er twee, één inrit en één uitrit. Maar nu moet de komende tijd al het in- en uitgaande verkeer via één rijbaan. Dat is dus een aantal wagens er uit, en daarna een aantal wagens er in.

Dat schiet niet op, zo hadden de automobilisten in de Nispensestraat snel door. Er keerden er heel wat om, na een poosje in de file gestaan te hebben, een ander plekkie op te zoeken. Wie beneden stond en de garage uit wilde, had die keuze niet. Die moest lijdzaam wachten tot het licht beneden de weg vrij gaf.

Om te voorkomen dat het helemaal vastloopt, leidt de gemeente zoveel mogelijk verkeer naar andere parkeergarages. De bedoeling is dat tijdens de openingstijden van de winkels verkeersregelaars het verkeer begeleiden. Buiten openingstijden regelen stoplichten boven en onder aan de toegang van de parkeergarage het verkeer.

❯ Werk bij parkeergarage Nieuwe Markt begint 2 juli
❯ Gemeente waarschuwt in advertentie voor grote verkeershinder


 

Er staat zo een ‘file’ in de Nispensestraat met auto’s die de parkeergarage in willen…