web analytics

Heuvellandschap van Wielerexperience al zichtbaar op Red Bandpark

De contouren van de toekomstige Wielerexperience op het voormalig Red Band Sportpark aan de Buijenstraat in Roosendaal worden al zichtbaar. De oorspronkelijk vlakke ondergrond is al veranderd in een heuvelachtig landschap. Het werk, dat nu ruim een maand aan de gang is, moet in het eerste kwartier van 2018 klaar komen.

De WielerExperience wordt een uniek sportpark. Het terrein bestaat uit drie zelfstandige onderdelen. De pumptrack, gesitueerd op het binnenterrein van de voormalige atletiekbaan (foto 2 en 3), is bestemd voor ‘alles wat wielen heeft’. Op dit circuit kun je fietsen, skeeleren of met een BMX rijden. Het belangrijkste doel is dat de jeugd daar zijn fietstechniek kan ontwikkelen in een veilige omgeving. Deze pumptrack wordt met een afmeting van 3500 m2 de grootste van de wereld. Zolang dat duurt uiteraard…

Op de andere foto’s de toemkomstige geasfalteerde wielerbaan van bijna een kilometer in de vorm van een ‘8’, met daarin opgenomen een kasseienstrook van 200 meter. In de ene lus komt als tweede onderdeel een MBT-trail te liggen, waar onderdelen als een rots klim en afdaling, een jump en een north- en southshore worden opgenomen. Bij dat laatste onderdeel wordt er over vlonders gefietst. Daarmee kan de mountainbiker zich op zes meter hoge terpen technisch ontwikkelen.

De aanleg wordt uitgevoerd door onder andere Koninklijke VolkerWessels-onderneming KWS.

Klik op een foto voor grotere afbeelding.