web analytics

Het zit bijna gebakken voor Roosendaal MO15-1

Het jeugdige meidenelftal Roosendaal MO15-1 kan op zaterdag 25 mei, tijdens de laatste competitiewedstrijd, voorjaarskampioen in de 2e klasse 2 worden (of al zijn). Wint het die dag van de meiden van Unitas’30 MO15-3 uit Etten-Leur, dan kan het feestje sowieso losbarsten. Dat team staat nu op de derde plek (met één wedstrijd minder gespeeld), maar is wat de koppositie betreft geen enkele bedreiging voor het Roosendaalse team.

Nee, het gevaar schuilt (nog) in Vosmeer MO15-1, de nummer twee. Het puntenverschil van 25 om 18 suggereert dat er van die kant (ook) geen gevaar te duchten is, maar de bottleneck is dat deze ploeg nog twee wedstrijden in moet halen. Die 18 punten van Vosmeer kunnen er na hun inhaalwedstrijden op 18 en 20 mei dus ook nog 24 worden voordat beide teams op zaterdag 25 mei hun laatste wedstrijd spelen. Voor beide wordt het dan de beslissende wedstrijd.

Gebakken
Haalt Vosmeer uit die twee wedstrijden geen zes punten, dan weet Roosendaal MO15-1 vóór hun laatste wedstrijd al dat het gebakken zit. Vosmeer kan dan niet meer boven hun 25 punten uitkomen. En zelfs bij een eventueel gelijke eindstand van 25-25 gaan de versierselen toch naar de Roosendaalse ploeg, die immers torenhoog in het doelsaldo-staatje staat, met 62 scores en 5 doelpunten tegen. Daaronder heeft nog geen enkele andere ploeg meer dan 22 doelpunten gemaakt.

Goalgetters
Het zijn dus echte goalgetters in dit team. Ook de wedstrijd van afgelopen zaterdag (foto boven) tegen Sprundel MO15-1 was met 9-0 zo’n doelpuntenfeestje. De kantinebeheerder van rkvv Roosendaal doet er dus goed aan om er rekening mee te houden dat er zaterdagmiddag 25 mei een zwerm juichende meiden binnenvalt…