web analytics

Het wordt een koud weekeinde

Een lagedrukgebied boven Denemarken bracht ons afgelopen nacht en vanmorgen (zaterdag) regen. Die trekt nu oostwaarts. Een hogedrukgebied boven Scandinavié zorgt later bij ons voor een oostelijke stroming. Vandaag (zaterdag) nog wat lichte regen, maar ook de zon komt er bij. De wind is zwak uit noordwest, en draait in de avond draaiend naar noordoost. Het wordt droger. De temperatuur zal niet veel hoger uitkomen dan 9 of 10 graden.

Komende nacht daalt die tot 3 of 4 graden, maar aan de grond kan het best onder het vriespunt komen.

Zondag zonnige perioden met enkele wolkenvelden, en een temperatuur van 8 of 9 graden, bij een matige wind uit noordoost die koud zal aanvoelen. Na de middag of tegen de avond meer bewolking met in de nacht kans op wat lichte regen, bij een temperatuur van 3 of 4 graden.

Maandag meest bewolkt, met een matige wind nog uit noordoost, en een temperatuur van 6 of 7 graden. Het hogedrukgebied trekt oostwaarts en vanuit het zuiden komt een lagedrukgebied opzetten wat in de avond al lichte regen gaat brengen. De wind draait richting zuid.

De temperatuur zal in nacht naar dinsdag rond 5 of 6 graden uitkomen en overdag niet veel hoger worden dan 7 of 8 graden.
Het lagedrukgebied ligt pal boven ons land en zal ons een natte dag brengen, bij een vrij krachtige wind uit het zuiden

❯ Website Meteo Roosendaal-West