web analytics

Windstoten draaien maar door…

Ook dit weekeinde kan de wind weer een grote rol gaan spelen. Door de hoge temperaturen op de oceaan blijven flinke lagedrukgebieden ontstaan. Vandaag (zaterdag) valt het met de neerslag nog wel mee; misschien wat lichte miezerige regen, maar de wind vrij krachtig met kans op windstoten tot 45 km/uur, maar na de middag zwakt het wat af tot matig. Wel kans op windstoten tot 35 km/uur.

De temperatuur is rond 10 graden, maar voor het gevoel een stuk lager. Ook vanavond en vannacht blijft het flink waaien en er kan zo nu en dan lichte regen vallen: de temperatuur zal niet veel dalen tot 8 of 9 graden.”

Zondag
Zondag wordt het er niet beter op: meer kans op regen, maar ook de wind neemt verder toe tot krachtig, met windstoten tot 50 km/uur. Pas tegen de avond kan de wind weer wat afnemen tot matig, maar er blijft wel kans op windstoten tot 30 km/uur. In de avond en nacht zwakt de wind verder af en is het licht bewolkt; de temperatuur daalt tot 4 of 5 graden.

Maandag
Tegen de morgen neemt de bewolking weer toe. De temperatuur stijgt weer tot 10 of 11 graden, maar ook de wind neemt toe tot vrij krachtig en blijft de kans op windstoten tot 45 km/uur mogelijk.

Dinsdag
Dinsdag beginnen we met een vrij matige wind, maar met een beetje geluk zwakt het na de middag af tot matig. Wel grote kans op wat lichte regen. De temperatuur komt tot 8 of 9 graden.

❯ Website Meteo Roosendaal-West

Windvlagen zondag 24 februari in Roosendaal:
58 km/h om 10:41 uur

Windvlagen zaterdag 23 februari in Roosendaal:
53 km/h om 14:16
52 km/h om 08:29 uur

(Bron: http://weerstation-roosendaal.nl/)