web analytics

Het weer in Roosendaal rond de jaarwisseling

Terwijl het in het noorden en oosten van Europa winters is met overdag rond het vriespunt in Oslo en -7 graden in Moskou, krijgen wij hogedrukgebieden vanuit het zuidwesten die het koude weer verder weg dringen. Afgelopen nacht daalde de temperatuur tot ruim 4 graden. Vandaag (zaterdag) krijgen we te maken met een randstoring van een lagedrukgebied dat zich vormt boven IJsland. Hier kan na de middag wat miezerige regen uit vallen.

De temperatuur kan oplopen tot 9 of 10 graden, met een matige wind uit westelijke richting. Die storing trekt de komende dagen richting oost en brengt bij ons veel bewolking.

Zondag
Komende nacht daalt de temperatuur weer tot 4 of 5 graden en de wind zwakt flink af. Ook zondag hebben we veel bewolking. De temperatuur komt tot 8 of 9 graden, met een zwakke wind uit het westen. In de nacht naar maandag daalt het weer naar 3 of 4 graden om op maandag weer tot 9 of 10 graden op te lopen. De bewolking wordt wat dunner en soms kan de zon wat erdoor komen.

Jaarwisseling
OOp oudjaarsavond daalt de temperatuur maar weinig doordat we meer invloed krijgen van een hogedrukgebied dat dichterbij komt. De temperatuur daalt tot 6 of 7 graden. De wind is meest zwak, zodat de kruiddampen wat langer kunnen blijven hangen.

Nieuwjaarsdag
Op nieuwjaarsdag eerst nog wat bewolking, maar in de loop van de dag meer zon. De temperatuur gaat naar 8 of 9 graden, met een matige wind uit het westen. Het hogedrukgebied komt boven onze omgeving te liggen, waardoor in de nacht naar woensdag de wind draait naar het noorden. De temperatuur daalt tot 5 of 6 graden.

❯ Website Meteo Roosendaal-West