web analytics

Het weer in Roosendaal: Mogelijk tot 5 cm sneeuw

We hebben vandaag (zaterdag) te maken met een temperatuur die net boven het vriespunt komt, met koude lucht boven ons. Maar vanaf de oceaan komt een lagedrukgebied met warmere lucht aan, met veel bewolking. En wat heel dikwijls gebeurt bij het verdringen van winterweer: het gaat gepaard met winterse neerslag. In de loop van de middag kan er tot 5 cm sneeuw vallen.

Tijdens de neerslag daalt de temperatuur een enkele graad. Het wordt code geel vanmiddag. De wind is eerst meest matig uit het zuiden, later draait deze naar westelijke richting. Komende nacht zal de temperatuur rond nul blijven.

Morgen is het ook zwaar bewolkt,waar soms wat druilerige regen uit kan vallen. Dan zal de sneeuw snel smelten. De wind is eerst nog matig, later zwak uit westelijke richting de temperatuur komt tot 5 of 6 graden. In de nacht klaart het op en kan de temperatuur weer dicht bij of onder het vriespunt komen en kan het best weer glad worden.

Maandag wordt een meest droge dag met zelfs wat zon en een temperatuur van rond 5 of 6 graden, maar in de loop van de middag meer bewolking, gevolgd door regen in de avond en nacht, bij een temperatuur rond 4 of 5 graden.

Dinsdag nog kans op wat nattigheid en een temperatuur van rond 8 graden. Woensdag komt er een storing over en kan het zelfs 9 of misschien wel 10 graden worden, maar wel veel regen.

❯ Foto’s rondje Roosendaal in de sneeuw van 11 december 2017