web analytics

Het weer in Roosendaal: IJzig koud en sneeuw – Zondag code rood

ZONDAG CODE ROOD – Het blijft vandaag (zaterdag) tot ver in de middag overwegend droog. Soms is er kans op wat miezerige regen. De oostenwind trekt aan en het wordt tot 6 graden. In de avond gaat het van het zuiden uit regenen, maar dit gaat snel in sneeuw (of ijzel) over en het kan gevaarlijk glad worden.

De wind neemt geleidelijk toe tot vrij krachtig. De temperatuur zakt al snel tot onder het vriespunt en daalt in de nacht verder tot -3 of -4 graden er er kan wel tot 10 cm sneeuw vallen. Ook zondag valt er geregeld sneeuw de temperatuur komt niet meer boven nul -3 of -4 graden met een meest matige wind uit noordoost voor het gevoel ruim -15 tot -20 graden. Ook maandag kan er nog wat lichte sneeuw vallen de temperatuur draait rond -5 graden.

Dinsdag kans op wat zon en daardoor kan het nog iets kouder worden, rond -7
Het blijft de rest van de week ijzig koud.

❯ Website Meteo Roosendaal-West

ZONDAG CODE ROOD IN HEEL HET LAND
Het KNMI heeft zaterdag 6 februari voor zondag 7 februari voor het hele land code rood (weeralarm) afgegeven, voor sneeuw in combinatie met veel wind en lichte tot matige vorst. ‘Vanavond gaat het in het zuiden sneeuwen, in het zuidoosten is ook ijzel mogelijk. Komende nacht en zondag overdag breidt de sneeuw zich noordwaarts uit over de rest van het land’, aldus liet KNMI zaterdag weten.

.

ZIE OOK:
❯ Roosendaal strooit volens gladheidsbestrijdingsplan

UIT HET ARCHIEF:
11-12-2017: Rondje Roosendaal in de sneeuw: (bijna) geen kip op straat

Dit weekend wordt er extreem winterweer met een flink pak sneeuw (20-30 cm) verwacht. Omdat het t/m vrijdag 12…

Geplaatst door Gemeente Roosendaal op Vrijdag 5 februari 2021