web analytics

Het nieuwe zwaaigat, of te wel het waterplein

FOTO’S – Wie eind vorige week of in het pinksterweekeinde langs het zwaaigat van de Vliet in Roosendaal kwam, zag het meteen: het zwaaigat is, precies zoals de bedoeling was, een stuk groter geworden. Lange tijd is er gewerkt, en begin vorige week kon een fase worden afgesloten: het uitgraven van het stuk land waarmee het zwaaigat zou worden vergroot.

❯ Zie ook: Kijken naar het werk voor Stadsoevers op open dag (15 juni)

De naam zwaaigat zal in de volksmond nog wel even bestaan, hoewel de plannenmakers liever spreken over ‘het waterplein, dat het golvende hart van Stadsoevers wordt’. Nu kan er verder gewerkt worden aan de trappen. De bedoeling is dat er volgend jaar al boten kunnen aanmeren.

Bij de foto’s hieronder: Foto 1: Het uitgraven is in volle gang. Uiteindelijk blijft er voorlopig nog een dijkje over, waarover een vrachtwagen en een dragline hun werk kunnen afmaken (foto 2). De laatste stukjes van het dijkje worden vanaf de boot weggegraven (foto 3). En dan ziet het er zo uit (foto 4) (Beelden webcam Stadsoevers)


 
❯ Meer over Stadsoevers op deze website
 
En op DIT MOMENT ziet het er daar zo uit (live webcam):

Op de website ❯ Stadsoevers zijn behalve een impressie van hoe het er uitkomt te zien, ook webcambeelden te zien van de huidige stand van zaken bij het zwaaigat.