web analytics

Het lukt Bristol VR1 om concurrent te verslaan (5-3)

Het eerste vrouwenteam van zaalvoetbalclub Bristol Team uit Roosendaal heeft woensdagavond 29 januari een belangrijke wedstrijd tegen concurrent Mazzel Stars met 5-3 gewonnen, en daarmee weer zicht op de koppositie in de hoofdklasse 3. Die koppositie wordt nu nog bezet door TTP/Feyenoord Futsal VR2, maar dat team heeft twee wedstrijden meer gespeeld dan de concurrenten.

Bristol heeft nu 18 punten uit 9 wedstrijden. concurrent Mazzel Stars 17 punten uit 9 wedstrijden. De huidige koploper heeft 20 punten uit 11 wedstrijden.

Ander vaatje
Het Roosendaalse team van Hans Lauwen wist woendagavond dat het nu tegen Mazzel Stars uit een ander vaatje moest tappen om nog zicht te houden op eventuele promotie. Bristol VR1 had nu tegen Mazzel Stars voor een iets verdedigende tactiek gekozen. Hier had Mazzel Stars al meer moeite mee dan afgelopen vrijdag (24 januari), toen het de Roosendaalse vrouwen met 8-3 versloeg. Griffith Vaissaire zorgde voor de 2-0 voorsprong, maar Mazzel Stars trok de teller weer vlot gelijk.

Spannend

De goed gevulde sporthal In De Roos zag een zeer spannende tweede helft. Verdedigend gingen de dames weer anders staan. Waar het in de eerste helft in het midden nog wagenwijd open stond, was de speeltuin nu gesloten. Door een goed wegdraaiende Corina Luijks kwam de 3-2 op het bord. Een strafschop bracht de spanning weer terug.

Rekenen

Met nog drie minuten op de klok was het rekenen of één punt genoeg was. Corina Luijks dacht hier anders over en haalde loeihard de trekker over: 4-3. Mazzel Stars ging nu met een extra veldspeelster proberen de gelijkmaker te maken. Door een gretig Bristol werd aan de zijlijn de bal veroverd. Opnieuw was het Luijks, die haar derde in het doel schoot.

Verdiend

‘Een meer dan zeer verdiende overwinning tegen een zeer lastige goede ploeg. Met dank aan Jamie, Elsbeth en Elza van het tweede team. En aan Anisah en Fleur K de complimenten dat ze, ondanks dat ze niet bij de selectie zaten, toch aanwezig waren’, aldus Lauwen.

De volgende wedstrijd is weer thuis in In De Roos, en wel op woensdagavond 5 februari (20:00 uur) tegen HBSS VR1.